Засновник ТРК «Форос» звинувачує свою екс-дружину в рейдерському захопленні компанії

10 Квітня 2008
16957
10 Квітня 2008
13:23

Засновник ТРК «Форос» звинувачує свою екс-дружину в рейдерському захопленні компанії

16957
Засновник ТРК «Форос» звинувачує свою екс-дружину в рейдерському захопленні компанії
Засновник телерадіокомпанії «Форос» Федір Салій заявляє про рейдерське захоплення цієї телекомпанії, про конфлікт навколо якої «ТК» писала у 2006 році.  Рейдером, за словами пана Салія, виступає його колишня дружина, яку підбурив до цього селищний голова Форосу Анатолій Биков.
 
У вересні 2007 року Ялтинський міський суд прийняв рішення про розподіл спільної власності колишнього подружжя, а саме приватного підприємства ТРК «Форос».
 
«Биков хотів використати ТРК «Форос» для відбілювання своєї репутації після продажу санаторію і парку «Форос», але я його не підтримав, - сказав «ТК» Федір Салій. – У відповідь він погрожував мені, що знищить мене і моє підприємство. Після цього на мене напали». Тепер, на його думку, Биков прагне забрати в нього телерадіокомпанію.
 
Рішення міського суду було оскаржене в апеляційному суді Автономної республіки Крим, який своїм рішення м підтвердив, що Федір Салій має віддати 60% балансової вартості підприємства (вона становить 70 тисяч гривень) і 60% залишків коштів на рахунку на момент винесення рішення. На думку пана Салія, рішення прийняте із численними порушеннями законодавства. Зараз справа перебуває у касаційній інстанції, а 18 березня Федір Салій надіслав скаргу на Ялтинський міський суд та апеляційний суд АРК до прокуратури Криму, від якої вимагає порушити кримінальну справу проти суддів, що винесли начебто незаконні рішення.
 
Окрім судових рішень, на ТРК «Форос» «наїхали» пожежники, що видали припис, яким телекомпанія має призупинити діяльність з 22 квітня.
 
Оксана Салій відкидає звинувачення колишнього чоловіка у політичній розправі. «Це наша сімейна справа – розподіл майна після розлучення, - каже вона. – Я відстоюю інтереси наших двох дітей, тому вважаю рішення про сплату 60% правильним. Я не маю на меті знищити ТРК «Форос», яка обслуговує наше селище, а навпаки – зацікавлена у тому, щоб вона працювала».
 
Кабельний оператор «Форос» працює цілодобово і має 600 абонентів. На підприємстві, яке є єдиним кабельним мовником і оператором на території селища Форос, працює шестеро працівників.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду