Валентин Щербачов: Телемарафон показав, що є передумови для створення національного спортивного каналу

7 Квітня 2008
10605
7 Квітня 2008
14:36

Валентин Щербачов: Телемарафон показав, що є передумови для створення національного спортивного каналу

10605
Валентин Щербачов: Телемарафон показав, що є передумови для створення національного спортивного каналу
З 5-го по 6 квітня в ефірі КДТРК пройшов 31-годинний телемарафон, присвячений Всесвітньому дню здоров’я. Як уже повідомляла «ТК», організаторами марафону виступили телерадіокомпанія «Спорт-Україна» спільно з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту, Національним олімпійським комітетом та Київською державною телерадіокомпанією. Організацією ефіру також займалися випускники майстер-класу спортивної журналістики, майбутні курсанти центру футбольної освіти УЄФА та Федерації футболу України, який працюватиме до «Євро-2012».
 
За словами Валентина Щербачова, ведучого телемарафону, цьогорічна трансляція побила рекорди двох попередніх тривалістю 25 (на телеканалі IVK, нині – К2) і 30 (на «Гравісі») годин. Телемарафон стартував 5 квітня о 8.00, а завершився 6 квітня о 15.00.
 
Протягом трансляції у студії на Хрещатику, 26 було близько 100 запрошених гостей, деякі з них приходили на марафон по кілька разів. Зокрема, участь у марафоні взяли академік Платонов (віце-президент національного олімпійського комітету і ректор нашого університету фізичного виховання та спорту), Василь Вірастюк (найсильніша людина планети), Олексій Михайличенко (тренер збірної з футболу), Григорій Суркіс (президент федерації футболу), гімнастки Анна Безсонова, Ірина Дерюгіна, Лілія Подкопаєва, Анатолій Шепель (майстер спорту міжнародного класу, директор футбольної академії «Динамо-Київ») та інші.
 
«Усі зірки українського спорту брали участь у цьому марафоні. Якщо хтось не міг прийти, то він був включений у запису. Приміром, до нас не зміг прийти Олег Блохін. Він не лише був включений у запису, ми також транслювали унікальне інтерв’ю з його матір’ю, 13-разовою чемпіонкою з легкої атлетики, якій 90 років і яка досі працює на кафедрі фізичного виховання архітектурного університету», – розповідає Валентин Щербачов.
 
За його словами, до студії надійшло більше 100 дзвінків, глядачі всю ніч, аж до шостої ранку, телефонували і ставили запитання: «Деяких гостей дзвінки глядачів не відпускали по 2-1,5 години. Ми навіть не встигали ставити відеоматеріал», – зазначає пан Щербачов.
 
Однак не всі запрошені вчасно долучалися до трансляції. Як розказав «ТК» ведучий, перша несподіванка сталася під час відкриття марафону, коли розпочинати включення і перерізати символічну стрічку мав міністр спорту Юрій Павленко, однак в останні хвилини стало відомо, що пан Павленко приїхати не зможе. Вийти з цієї ситуації допоміг академік Платонов, який протягом кількох годин відповідав на запитання глядачів.
 
Заступник директора телевізійного об’єднання телепрограм, головний редактор ТО «Студія Хрещатик, 26» Олександр Кульчицький вважає, що телемарафону вдалося привернути увагу людей до стану здоров’я та популяризації фізичної культури: «У нас після цього марафону навіть два оператори кинули палити. Також під час марафону всі звертали увагу на відсутність державної програми розвитку спорту», – наголошує пан Кульчицький.  
А от Валентин Щербачов переконаний: ця трансляція довела, що в Україні є всі передумови для створення національного спортивного каналу.
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10605
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
скептик
5869 дн. тому
"передумови" то є, але хто цю ідею підтримає? Кому там потрібне здорове суспільство? наші посадовці живуть за принципом: " Головне ухопити зараз і бажано все". в стратегічні проекти бабки ніхто вкладати не буде
futbolist
5870 дн. тому
Дякуємо за марафон !!!! він довів, що ми ще не безнадійно хворі ! Прикольно, що люди телефонували навіть о 3-й та 4-й годині ночі і говорили, що дивляться вже всю ніч!!! це - круто! Валентин - мегастар, просто супер-зміг організувати таке дійство і залучити небайдужих людей! Прикро, що міністр Павленко-людина, яка , як ніхто, мала б бути у студії,-так у ній і не з"явився ї!!!!! Та й інших політиків, які з трибуни щодня кричать про те, як вони люблять цю націю і вболівають за її здоров"я, у студії я не спостерігав...Виникає багато питань........ Доречі, можна було б попросити мобільний тих журналісток (сорі, прізвищ не почув-здається, Віка і Аня, чув, що Валентин казав, ніби вони зі Студії Хрещатик 26 ) ? Дуже хочеться поспілкуватися на спортивні теми, бо дівчата реально "шарять"!!! КОМАНДА-ЗЕ БЕСТ !!! ТАК ТРИМАТИ! :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду