10 квітня стартує проект журналістських розслідувань «Вбивці, які не вбивали»

4 Квітня 2008
9419
4 Квітня 2008
15:32

10 квітня стартує проект журналістських розслідувань «Вбивці, які не вбивали»

9419
10 квітня стартує проект журналістських розслідувань «Вбивці, які не вбивали»
Журналіст Юрій Луканов та голова медіацентру «Розмай» Вадим Кастеллі започаткували новий проектжурналістських розслідувань «Вбивці, які не вбивали», присвячений проблемі невинно звинувачених і засуджених та узагальненню корупційної практики правоохоронних органів та судочинства. Про це йшлося 4 квітня на прес-конференції в УНІАНі.
 
Юрій Луканов наголосив, що організатори, готуючи проект, за допомогою журналістських матеріалів у рамках проекту «Гідна Україна» домоглися звільнення декількох невинно засуджених, що відбували покарання.
 
За словами Вадима Кастеллі, мета проекту – надати розголос справам безневинно засуджених, звернути увагу українського соціуму на цю проблему, а також розпочати комплексну медійну кампанію з розвінчання діяльності українського судочинства: «Журналістам треба писати, треба кричати про все те, що відбувається всупереч правам людей, всупереч демократії. Але якщо ми, дізнавшись про це, не будемо намагатися привернути увагу до цього питання, то хто тоді це робитиме?»
 
Проект впроваджуватиметься у декілька етапів, говорить пан Кастеллі: на першому етапі зібрані матеріали «адресно скидатимуть і на ЗМІ, і на державні органи, і на громадські організації», також готуватимуть радіопрограми, далі зніматимуть документальну стрічку, крім того, на основі зібраної інформації напишуть книгу. «І думаємо, що матеріали, які збере Юрко, які зберемо всі разом, будуть достатньо цікавими, щоб зробити з цього книжку. Тобто ми спробуємо підійти до цього як до комплексного медійного початку кампанії».
 
Водночас голова медіацентру наголосив на фінансових проблемах, що наразі заважають почати зйомки документального фільму: «Скажу чесно – зараз на фільм ми ще не маємо фінансування, і навіть не дуже знаємо, до кого звертатися». Утім, він висловив сподівання, що кошти таки знайдуться.
 
За словами Юрія Луканова, проект стартує 10 квітня – саме тоді вийде в ефір перша радіопрограма на Національному радіо. Утім, публікації у пресі з’являться раніше – наразі організатори домовилися з газетою «День» та «Газетою по-українськи». Юрій Луканов висловив сподівання, що інші видання можуть зацікавитися проектом журналістських розслідувань.
 
Наталя Супрун, «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9419
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
bahar
5874 дн. тому
Давно пора було. Нехай щастить проекту!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду