detector.media
03.04.2008 15:49
Карпачова звернулася до Медведька з приводу конфлікту журналіста Ткаченка з директором стадіону «Олімпійський»

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова направила генеральному прокурору України Олександру Медведьку подання з приводу перешкоджання професійній діяльності фотокореспонденту «Укрінформу» Ігорю Ткаченку.

 

Про це повідомили в прес-службі омбудсмана.

 

В повідомленні зазначається, що після публікацій у ЗМІ про побиття Ткаченка при виконанні ним професійних обов`язків на стадіоні Донецького регіонального спортивного комплексу "Олімпійський", Н.Карпачова відкрила провадження за цим "резонансним інцидентом і доручила з`ясувати його обставини фахівцям Секретаріату Уповноваженого з прав людини", котрі в Донецьку зустрілися з потерпілим, а також з очевидцями конфліктної ситуації, представниками місцевих мас-медіа, співробітниками міліції та прокуратури.

 

Представниками омбудсмана встановили, що І.Ткаченко перебуває на лікуванні в денному стаціонарі в Донецькій обласній клініці з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та забій м`яких тканин лівобічної виличної частини обличчя". Стан потерпілого ускладнюється тим, що він є інвалідом ІІ групи з дитинства.

 

В той же час, за даними Н.Карпачової, Київський райвідділ Донецького міського управління міліції, куди звернувся І.Ткаченко у зв`язку з тим, що зазнав побиття, відмовив у порушенні кримінальної справи щодо директора РСК "Олімпійський" Геннадія Каліщука "за відсутністю в його діях складу злочину".

 

При цьому прес-служба зазначає, що директор РСК "Олімпійський" "не знайшов можливості для зустрічі з представниками Уповноваженого з прав людини".

 

Н.Карпачова у поданні до О.Медведька наполягає на додатковій перевірці обставин інциденту, "внаслідок якого виявились ущемленими не лише професійні, громадянські, особисті права конкретного представника ЗМІ, а й демократичні засади журналістики".

 

Як повідомлялося, 15 березня під час футбольного матчу на стадіоні "Олімпійський" в Донецьку між фотокореспондентом агентства "Укрінформ" І.Ткаченкрм і директором стадіону Г.Каліщуком стався інцидент. За словами І.Ткаченка, директор побив його, нібито заборонивши тим самим фотографувати президента ФК "Шахтар" Ріната Ахметова, що знаходився у VIP-ложі. Сам Г.Каліщук заперечує інформацію про побиття ним фотокореспондента.

 

УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY