Нацрада відхилила законопроект про зміцнення захисту суспільної моралі

2 Квітня 2008
26382
2 Квітня 2008
15:16

Нацрада відхилила законопроект про зміцнення захисту суспільної моралі

26382
Нацрада відхилила законопроект про зміцнення захисту суспільної моралі
2 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України розглянула і не погодила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту суспільної моралі», запропонований Державним комітетом телебачення і радіомовлення України.
 
 «Весь цивілізований світ знає, що є закон окремо і мораль окремо. Мораль ніколи не регулювалася законом. Одного разу Верховна Рада України пішла на те і проголосувала за закон «Про захист суспільної моралі», який ми зараз маємо, який не працює і не потрібен. Поліпшити ми його не можемо, а погіршувати його – це абсурд», - прокоментувала цей проект член Національної ради Тетяна Лебедєва.
 
Член Нацради Віктор Понеділко зазначив, що запропоновані зміни до закону містять ряд положень, безграмотних з юридичної точки зору. Як приклад пан Понеділко навів «обіг видовищних заходів сексуального змісту», наголосивши на тому, що «заходи сексуального змісту» не є терміном з галузі телевізійного мовлення, а є терміном із сексуальної практики.
 
Таким чином, Нацрада не тільки відхилила пропоновані зміни, а й вирішила направити листа до Держкомтелерадіо з мотивацією категоричного непогодження даного законопроекту.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду