Районна преса на Львівщині переживає утиски з боку районної влади

2 Квітня 2008
28478
2 Квітня 2008
12:21

Районна преса на Львівщині переживає утиски з боку районної влади

28478
Районна преса на Львівщині переживає утиски з боку районної влади

Сьогоднішнє рішення президії Львівської облдержадміністрації (схвалення проекту про продаж 6 комунальних друкарень області. – ЗІК) – наступ на районну пресу. Адже коли засновували районні газети, їм давали місця для редакцій в тих же приміщеннях, що й друкарням. Відтак районні газети Львівської області після продажу друкарень опиняться без приміщення для редакцій. Можна зрозуміти місцевих бізнесменів, які захочуть придбати приміщення, адже друкарні й редакції розташовані переважно в центрі міст, де земля дорога. Але позиція Львівської облдержадміністрації мене дуже дивує», – про це сьогодні, 1 квітня, у коментарі ЗІКу заявив голова Львівської обласної організації Національної Спілки журналістів України Ярослав Климович.

 

Водночас Климович заявив, що наразі «районна преса на Львівщині переживає утиски з боку районної влади». «Якщо редактор видання для влади не є слухняним виконавцем, то не отримує коштів на висвітлення діяльності органів влади. А саме за ці гроші виживають районні редакції», – пояснив голова Львівської обласної організації Національної Спілки журналістів України.

 

Климович також навів приклад з газетою в Бориславі, коли редакція одержала на рік 30 000 гривень від влади, а журналісти мають зарплати лише по 300 гривень щомісяця.

 

Як розповів Ярослав Климович, до Спілки журналістів зверталися редакції районних газет з Миколаєва й Самбора щодо проблем з приміщенням для редакцій.

 

Зі слів Ярослава Климовича стало відомо, що 18 квітня у Буську відбудеться нарада за участю голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника, на якій обговорять проблеми існування районної преси області. «Я вважаю, що після цієї наради багато проблем районної преси буде вирішено», – сказав Климович.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду