ТРК «Україна» вводить диференціацію глядачів за регіоном у програмі «Дуель»

1 Квітня 2008
1622
1 Квітня 2008
18:01

ТРК «Україна» вводить диференціацію глядачів за регіоном у програмі «Дуель»

1622
ТРК «Україна» вводить диференціацію глядачів за регіоном у програмі «Дуель»

Телеканал Україна вводить диференціацію глядачів, що беруть участь у голосуванні в рамках програми «Дуель», та запроваджує коефіцієнти кількості голосів залежно від регіону, з якого поступают голоси. Відповідне повідомлення поширила сьогодні, 1 квітня, прес-служба ТРК «Україна».

 

Як зазначається у повідомленні, цей крок пов’язаний з тим, що у глядацькому голосуванні на програмі «Дуель» останнім часом склалася тенденція до погіршення позицій «біло-блакитних» політиків у порівнянні з їх «помаранчевими» опонентами (в даному випадку обидва «кольорові» терміни умовні і вжиті у широкому політичному значенні). Проаналізувавши тексти останніх програм і виступи учасників за критеріями обгрунтованості, правдивості, щирості, логічності та емоційності, експерти програми дійшли висновку про повну відсутність об’єктивних причин даного явища.

 

Таким чином, заявляє прес-служба, без сумніву має місце штучна накрутка голосів, що йде в основному з західних регіонів країни. «І хоча на разі ситуація щодо переможців у "теледвобоях" не змінилася, подальше ігнорування небезпечної тенденції дає реальну імовірність нечесних перемог у майбутньому», - відзначається у повідомленні.

 

Крім того, відзначають на каналі, ситуація погіршується також неможливістю багатьох глядачів зі східних регіонів додзвонитися до програми і віддати голос за свого кандидита - через перевантаження відповідного телефонного номера.

 

Саме для запобігання подібним явищам і забезпечення неупередженості і об’єктивності при підрахунку голосів було введено коефіцієнти за регіонами країни (при фінальному підрахунку кількість голосів з регіону перемножується на відповідний коефіцієнт).

 

Наразі таблиця коефіцієнтів виглядає так:

Дикий Захід (Львівська, Волинська, Тернопільська, Чернівецька, Івано-Франківська, Рівненська, Хмельницька області) - 0,3

Захід (Закарпатська, Житомирська, Вінницька області) - 0,5

Центр (Київська, Чернігівська, Сумська, Полтавська, Черкаська, Кіровоградська області) - 0.8

Схід (Дніпропетровська, Харківська, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська області, Автономна республіка Крим) - 1,4

 

Визначення місцезнаходження абонента відбуватиметься з використанням технології АВН. У випадку дзвінка з мобільного телефона оператор обов’язково запитує у абонента про його місцезнаходження. Для цієї роботи, повідомляє прес-служба каналу, було спеціально найнято фахівців-етнологів і лінгвістів, які за особливостіми вимови здатні визначити походження людини з точністю до району - тому обман практично виключений. В майбутньому з цією метою планується придбання апаратури для пеленгації сигналу мобільних пристроїв.

 

За непідтвердженою інформацією внутрішнього джерела «ТК», позитивну оцінку нововведенню вже висловили під час телефонних розмов з генеральним директором телекомпанії Вальдемаром Дзіким народні депутати від партії Регіонів Ганна Герман і Тарас Чорновіл, та голова політичного блоку свого імені Наталія Вітренко.

 

P.S. З Першим квітня, колеги! :)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1622
Теги:
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тю
5875 дн. тому
Самосвалова... ага киллер...
Ха-Ха
5876 дн. тому
какие там белогривые? Самохвалова ж черненькая...
З Дикого Заходу
5876 дн. тому
С рейтингом 1,5% они еще шутят??? Молодци! Орлы! Точнее белогривые орлицы или курицы. Хотя какая разница:))))
Восточный
5876 дн. тому
мне всегда нравятся комменты а-ля восток - маргиналы. посмотрим, что вы будете говорить когда Украина будет на 3 месте в общем рейтинге? Ахметов бабла Гфк накинул? ох уж этот столичный пафос. где бы вы были без этих маргиналов? посмотрите внимательно вокруг - половина ваших менеджеров выходцы с востока.
g
5876 дн. тому
Несмотря на то, что явно первоапрельская шутка, эта технология сейчас явно уже работает у ТРК Украины... Гость, ну если Бог не любит ТРК Украину - то наверное можно же на нее совсем забить, а? Маргиналов - ф топку...
гость
5876 дн. тому
когда читаю комментарии телекритики по поводу ТРК УКраина всегда вспоминаю анекдот про благопорядочного христианина, кот чтит все Божьи законы и регулярно посещает церковь, но в отличии от его неправедных и грешных друзей, у него постоянные неприятности и огромные проблемы - дети болеют, жена при смерти, денег никогда не хватает. И вот, приходит он в церковь, падает на колени и кричит :"Господи, ну за что ты так со мной???", а ему в ответ "Ну, не люблю я тебя, не люблю...." Никаких сравнений, квинтэссенция в концовке :-))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду