Головреда «Киевского телеграфа» Володимира Скачка не пускають до НАТО. МЗС про це шкодує

31 Березня 2008
4551
31 Березня 2008
17:18

Головреда «Киевского телеграфа» Володимира Скачка не пускають до НАТО. МЗС про це шкодує

4551
Головреда «Киевского телеграфа» Володимира Скачка не пускають до НАТО. МЗС про це шкодує
Консульський відділ посольства Румунії відмовив у візі головному редактору газети «Киевский телеграф» Володимиру Скачку. Як повідомляє сайт «Версии», Володимир Скачко єдиний з шести журналістів (серед яких працівники видань «Сегодня», «Экономические известия» та ін.), які подавали документи, не отримав візи. Оскільки йому офіційно не повідомили причину відмови, він вбачає в цьому політичний контекст.
 
«По-перше, відповідно до українського законодавства заборонено створювати перешкоди роботі журналістів, тому я буду подавати в суд на румунське посольство, – сказав Володимир  Скачко «ТК». – Крім того, мені відмовили і як журналісту, і як громадянину. В консульстві мені чітко дали зрозуміти, що в Румунію на період роботи самміту я  не потраплю, але причин відмови не назвали, тому я тільки можу робити припущення, що причина цього - мої політичні переконання».
 
Володимир Скачко також зазначив, що списки журналістів узгоджувалися з Секретаріатом Президента та МЗС України. «А вони, знаючи мої антипомаранчеві настрої, «узгодили» так, що мене тепер не випускають. Я останній раз був у Румунії 15 років тому, законів не порушував. Після того я перебував у багатьох країнах, у мене ніде не було жодних порушень візового режиму. Терористом себе я також не вважаю, тому не бачу реальних підстав відмовляти мені у візі», –  зазначив головний редактор «Киевского телеграфа». Він також додав, що не збирається подавати до суду на СП та на МЗС, але обов’язково напише скарги до міжнародних журналістських організацій та до парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.
 
Речник МЗС України Василь Кирилич повідомив «ТК», що МЗС не має жодного відношення до акредитації журналістів на Бухарестський саміт. «Наша функція полягала лише в тому, щоб поінформувати представників ЗМІ про порядок акредитації. У рамках підготовки до саміту НАТО в Бухаресті працює спеціальна агенція, яка проводить акредитацію. Ми намагалися якомога ширше інформувати про порядок акредитації журналістів на Бухарестський самміт. По-перше, розмістили під окремою рубрикою інформацію з Брюселя на сайті, по-друге, розіслали всім виданням повідомлення про порядок акредитації, по-третє, на щотижневому брифінгу, який ми проводимо щовівторка, постійно роздавали матеріали про порядок акредитації. Таким чином, особі, яка кандидує на акредитацію, треба було безпосередньо звернутися електронною поштою в оргкомітет в Бухарест, який займається питаннями акредитації. Саміт НАТО – це є саміт членів-НАТО. Акредитацією займався Брюсель, а офіс з акредитації розмістився в Бухаресті», – пояснив Василь Кирилич.
 
Він також заперечив інформацію про узгодження списків журналістів, які виїжджають за кордон, із МЗС України. «Посольство Румунії може консультуватися з приводу питання дозволів на в’їзд до Румунії тільки з МЗС Румунії, – сказав речник МЗС. – До нас їм з таким питанням звертатися некоректно. Я шкодую, що пану Скачку не вдалося виїхати до Румунії. На жаль, уже нічим не можу зарадити».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4551
Читайте також
08.04.2008 09:54
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
4 483
05.04.2008 21:53
Олег Покальчук
для «Детектор медіа»
20 817
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Цукерман
5864 дн. тому
Не пустили? И правильно сделали.
5872 дн. тому
Скачко, Все правильно. І правда. І рівень у вас - хай вони всі ще доростуть. А все інше... "Родину не выбирают..."
хохлобыдлык
5872 дн. тому
За что боролись, на то и напоролись, товарищ Скачко! Объявите о сухой голодовке в знак протеста - это лучшая реклама для журналиста, котрого уже давно журналистом не считают, и газеты "Свисток", которую вы редактируете.
телеграфист
5872 дн. тому
Меня веселит, когда скачки и прчие уроды начинают вести речь о свободе слова и демократии. И это те твердолобые "бойцы идеологического фронта", которые всю жизнь колебляться вместе с линией партии. Интересно будет узнать, чем закончатся обращения обиженного в судебные инстанции. Обязательно раскажите обо этом. повеселите народ. Если бы ситуации "скачки -нато" не было, ее нужно было бы придумать, чтобы не было так скучно...
vm
5872 дн. тому
А чего следовало ожидать от американской демократии. Она всегда имела двойные стандарты. "Упрощенный визховый режим" - это акция в одностороннем порядке, защищающая права хозяев Украины из Западной Европы и Америки. Сегодня наши власти будут усиленно вылизывать своим хозяевам все что можно вылизать.
Скачко
5872 дн. тому
P.S. Вибачаюся, що порушую власне слово і знову пишу: просто надзвичайно розчулений, здивований і вражений, що "Телекритика", як і сайт "Версії" та програма "Свобода слова" на ICTV, розповіли про ситуацію, що зі мною сталася. Це по-справжньому вияв журналістської корпоративної солідарності, на яку не здатна виявилася вся інша так звана журналістська корпорація України. Що помаранчева шелупонь, що шелупонь не помаранчева. А жаль, бо це свідченння того, что влада, розділивши нас по городах, справді всіх перемогла, і віднині для кожного те, що його окремо приголубили, буде важливіше за журналістську корпоративну совість. Я страшенно радий, що старію і не побачу остаточний занепад так званої української журналістики і чисте лизоблюдство у виконанні ланцбгово-гамбургерних шавок помаранчевої демократії. Але "Телекрттиці" -- першій, що насмілилас, щирий респект і глибока уважуха. Це правда!
Скачко
5872 дн. тому
Я, конечно, мог бы привычно сказать правду о написавших, что они -- хохлобыдлыки и завистливые уроды. Но я не буду этого делать, хотя это -- чистая правда. Дело -- в другом. В том, что НАТО, которое учит демократии и свободе слова, само применяет двойные стандарты и избирательный подход к журналистам. То, что со мной случилось, -- это запрет на профессию, чистый коммунистический подход. Не во мне дело, а в приницпе. На моем месте может оказаться любой журналист. И если все ругают Россию за недопущение журналистов на свою территорию, то чем, скажите, НАТО лучше? Я ведь зарегистрировался и аккредитовался на саммите, ехал туда за свои бабки, а не грантовские и пропагандистские, по правилам этого самого НАТО и получил все подтверждения этого, а румынское посольство по просьбе Секретариата Президента ограждает Ющенко от нежелательных вопросов. Силен же наш (извините, ваш) президент, если он так боится сложных вопросов. На этом сеанс связи и переписки прекращаю, и извините, что перед свиньями (недоброжелателями) бисер метал, негоже мне это делать: даже "опуская" кого-то я невольно поднимаю его до своего уровня, а я этого делать не хочу, пусть этим Ющенко с "оранжоидами" занимается...
Гриша
5873 дн. тому
Выдать визу - не обязанность посольства, а право. Каждая страна решает, кого пускать, а кого нет. И никто ей не может указать. Невозможно представить, чтобы они советовались с МЗС, это просто не принято. А для Скачко - лишний повод обратить на себя внимание. Он ведь давно вышел в тираж. А так - страдалец. Да еще по политическим мотивам!!! Убеждений у него отродясь не было.
mill
5873 дн. тому
Могу ошибаться, но журналист - это тот, кто старается придерживаться объективности в своих публикациях и представлять разные точки зрения. То, чем занимается сейчас Скачко, - это не журналистика, а пропаганда. Поэтому жаловаться ему надо не в журналистские организации, а в отдел пропаганды ЦК КПСС.
Peresmeshnik
5873 дн. тому
не удивлюсь, если Скачко специально что-то не так подал, или не вовремя зарегистрировался, чтобы сейчас поднять вот такой скандал. в посольствах, конечно, тоже иногда бывают редкие уроды..
фсб
5873 дн. тому
Мы очень обеспокоены этим шагом. Нашего агента не пустили в Бухарест. Володенька ждем на Лубянке с рапортом.
Артур
5873 дн. тому
Дорогой вы наш товарисч! Зачем вам нада НАТО? Я понимаю с Януковичем прикольно вам было летать пару раз - поили на борту без ограничений. А НАТО?
Кукринікса
5873 дн. тому
Про які переконання йде мова? Якщо Скачко такий антипомаранчевий, то чого не пішов від Деркача коли той затесався в першу шеренгу революціонерів? Навчися по-людськи сприймати свою старість, а не дристати жовчею та екскрементами. Совок тобі вже ніхто не поверне. Навіть - кремлівські господарі!
http://www.nato.int/docu/pr/2008/p08-043e.html
5873 дн. тому
До якого суду можна подати на посольство??? Скачко, треба було акредитуватися на сайті НАТО спочатку -- краще до 15 березня: 42. Media representatives coming from NATO countries – except Turkey – do not need visa for entering Romania. Media representatives coming from other countries should check with the nearest Romanian Embassy or Consulate or visit the Romanian Ministry of Foreign Affairs website http://www.mae.ro regarding visa requirements. Media representatives should apply for a visa only after submitting an application for accreditation to the NATO Bucharest Summit. In order to avoid possible confusion, media representatives are asked to apply for a visa at least 10 days after submitting the accreditation application. 43. Any additional request should be communicated to the Romanian team no later than 25 march, in order to be analyzed and, if possible, solved.
Ишиас
5873 дн. тому
Езжай в Пензу, Скачко. В Алма-Ату езжай. Не любишь НАТО - не суй туда рыло
Читатель
5873 дн. тому
Не пустили? И правильно сделали. Нечего ядом исходить. Диких змей через таможню не пускают.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду