Ольга Герасим'юк: Україні потрібна концепція національного інформаційного простору

31 Березня 2008
9072
31 Березня 2008
10:44

Ольга Герасим'юк: Україні потрібна концепція національного інформаційного простору

9072
Ольга Герасим'юк: Україні потрібна концепція національного інформаційного простору

«На жаль, протягом усіх років незалежності розмови про українську мову, про підтримку українських цінностей залишаються переважно розмовами, бо інтелігенція, яка повинна брати на себе відповідальність за це, діє у кустарних умовах, а в бюджеті країни на підтримку культури й на культурні питання відводиться жалюгідний процент коштів», - сказала народний депутат від фракції НУНС, член парламентського Комітету з питань європейської інтеграції Ольга Герасим'юк в коментарі для офіційного сайту блоку.

 

Раніше, на Всеукраїнському форумі інтелігенції, Президент України Віктор Ющенко заявив про лідерську роль та відповідальність національної інтелігенції в процесі відродження української нації.

 

«Виконання завдання, яке ставить Президент, зараз настільки ускладнене бездіяльністю, що усі попередні досягнення майже зведено нанівець. Звичайно, елементарне виконання закону десятирічної давності про українську мову в кіно викликає хвилю спротиву й загострення, бо ми почали цей процес на грунті, який уже "потягся ряскою". А інтелігенції сьогодні я би просто поставила пам’ятник за те, що вона, попри велику зневагу, пише, говорить і думає українською мовою», - сказала депутат.

 

«Наш інформаційний простір настільки занедбаний, що й ті, хто працює з ним, мало уявляють, яким має бути національний інформаційний простір. Щоб зробити інформаційний простір дійсно українським по всій країні, ми втратили вже щонайменше десять років», - підкреслила Герасим'юк.

 

За її словами, інтелігенція вже втратила чимало часу, тому тепер має діяти дуже обережно. «Зараз ніякі різкі рухи не підуть на користь тому, що просить Президент. Ми повинні зупинитися, озирнутися і почати все те, про що він просить, спочатку. Інформаційний простір повинен мати концепцію, яку треба розробляти дуже уважно, розумно, без намагання прозвітувати про те, скільки людей українізовано. Це має бути терпляча просвітницька діяльність», - наголосила Ольга Герасим'юк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9072
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5890 дн. тому
Еще одна концепция?! Зачем и кому? Гуманитарную уже обсудтли. Итог - все музеи загонят в Арсенал. Информационная концепция - переход к спутниковому ТВ дабы мозги не загаживали жлобским националистическим бредом.
йож
5891 дн. тому
Ещё одна пустая и паразитирующая институция на шее у общества. Снова просьбы предоставить помещение, дайте денег на зарплаты, дайте транспорт, дайте пенсии, дайте, дайте, дайте.... Их закрывать нужно, а они плодятся, дармоеды... Какое богатое наследство незалежным оставила УССР, 16 лет разграбляют-разваливают, и всё еще есть что урвать паразитам! Ну ниччо, панове свидомые, село уже вымерло, скоро и до Киева реальность доберётся, до самой соли интеллигентской!
таточка
5891 дн. тому
Единственная здравая мысль за последнюю неделю! От неумелого владения мечем можно и себе голову снести.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду