Кабмін і профспілки НТКУ вироблятимуть нові підходи до формування держзамовлення

29 Березня 2008
25331
29 Березня 2008
11:52

Кабмін і профспілки НТКУ вироблятимуть нові підходи до формування держзамовлення

25331
Кабмін і профспілки НТКУ вироблятимуть нові підходи до формування держзамовлення
28 березня у Кабінеті Міністрів України відбулась зустріч із представниками профспілок Національної телекомпанії України. У ній узяли участь Мар’яна Ангелова (профспілка НТКУ), Катерина Кацан (Київська незалежна медіа-профспілка) та заступник директора департаменту зв’язків із громадськістю КМУ Наталія Дніпренко.
 
Темою зустрічі було формування державного замовлення для НТКУ та інших державних медіа. Наталія Дніпренко, для якої державне замовлення є також сферою наукових інтересів, наголосила, що Державний комітет телебачення і радіомовлення не проводить і не фінансує жодних наукових досліджень у галузі медіа з метою вдосконалення цього процесу. Наслідком цього, на думку пані Дніпренко, є інформаційний вакуум, застарілі підходи до формування і виконання держзамовлення та брак правдивої інформації про те, чого чекає сьогодні аудиторія від Першого національного.
 
Сторони прийняли рішення виробити перелік нових підходів до формування держзамовлення, які згодом обговорюватимуться на раді експертів, представників держави та НТКУ та у широких колах громадськості. Головною метою цієї ініціативи, за словами її учасників, є повернення державному замовленню справжнього суспільно значущого змісту, відновлення в ефірі Першого каналу балансу державних та глядацьких потреб, налагодження конкурсних засад формування контенту та виробництва телепродукту.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25331
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
профспілковець
5872 дн. тому
Так часто трапляється з Касаткіною: важлива зустріч, а вона з поважних причин не може. Важко уявити, що організація на 1700 людей не мала кого делегувати на зустріч в Кабмін поговорит про найголовніше - роботу від держави для співробітників НТКУ, але, здається, така реальність...
О. Касаткіна
5872 дн. тому
Дякую за коментар, Ф-1. Я перебувала у лікарні два тижні. Тільки відсьогодні вийшла на роботу. Уточнення: У пані Мар"яни з реєстрацією все в порядку. Чисельність справді маленька, але зареєстрована її профспілка належним чином. А от з пані Катериною справді є проблеми :)
Ф-1
5872 дн. тому
Вітаю кабмін і телекритику!!! М.Ангелова:юридично не зареєстроване угрупування у30 чоловік. К.Кацан:за спиною 15 "багнетів" На "зустрічі" відсутня О.Касаткіна-1700 членів профспілки працівників культури!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду