detector.media
29.03.2008 11:52
Кабмін і профспілки НТКУ вироблятимуть нові підходи до формування держзамовлення
28 березня у Кабінеті Міністрів України відбулась зустріч із представниками профспілок Національної телекомпанії України. У ній узяли участь Мар’яна Ангелова (профспілка НТКУ), Катерина Кацан (Київська незалежна медіа-профспілка) та заступник директора департаменту зв’язків із громадськістю КМУ Наталія Дніпренко.
 
Темою зустрічі було формування державного замовлення для НТКУ та інших державних медіа. Наталія Дніпренко, для якої державне замовлення є також сферою наукових інтересів, наголосила, що Державний комітет телебачення і радіомовлення не проводить і не фінансує жодних наукових досліджень у галузі медіа з метою вдосконалення цього процесу. Наслідком цього, на думку пані Дніпренко, є інформаційний вакуум, застарілі підходи до формування і виконання держзамовлення та брак правдивої інформації про те, чого чекає сьогодні аудиторія від Першого національного.
 
Сторони прийняли рішення виробити перелік нових підходів до формування держзамовлення, які згодом обговорюватимуться на раді експертів, представників держави та НТКУ та у широких колах громадськості. Головною метою цієї ініціативи, за словами її учасників, є повернення державному замовленню справжнього суспільно значущого змісту, відновлення в ефірі Першого каналу балансу державних та глядацьких потреб, налагодження конкурсних засад формування контенту та виробництва телепродукту.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY