Ddosтали…

27 Березня 2008
34516
27 Березня 2008
18:11

Ddosтали…

34516
Ddosтали…

Аккурат накануне профессионального праздника украинских чекистов, сайт «ОРД» подвергся мощной ddos-атаке и четыре дня был недоступен. Благодаря поддержке друзей и профессионализму личного состава атака была отбита и победа будет за нами.

 

«ОРД» за четыре года его существования уничтожить хотели неоднократно. В основном путем запугивания наших администраторов и провайдеров.

Когда сайт базировался в России, Игорь Дрижчаный, бывший тогда председателем СБУ, лично обращался в ФСБ с просьбой уничтожить сайт. И эфэсбэшники таки запугали российских провайдеров и нам пришлось переместиться за океан. Но и туда дотянулась «грозная рука» СБУ. Зампред СБУ Николай Герасименко отправил в ФБР запрос по поводу нашего сайта, предоставив американцам ложную информацию о нашей причастности то ли к отмыванию денег, то ли к международному терроризму. Иначе американцы просто не стали бы с ним связываться. В конечном итоге из этой «задумки» Герасименко так ничего и не вышло. Тогда наступило время ddos-атак.

 

Мы не знаем, кто именно заказывал эти атаки. То ли озабоченный Герасименко, то ли начальник УВБ СБУ Павленко, то ли «цимбора», а может и сам ВРИО. У каждого из них свои мотивы не очень то нас любить. Но мы ведь не доллар. Как бы то ни было, но опять вспоминается поговорка о том, что «дай дураку стеклянный член, он и его разобьет и руки порежет». Ну, «вырубили» вы нас на четверо суток, кучу денег потратили, перед «капэишниками» засветились, но мы ведь все-равно восстановились. И будем всегда восстанавливаться. А вот к вам теперь возможны серьезные претензии насчет того, почему это «государственные» люди занимаются уничтожением электронных медиа? По чьему приказу и на чьи деньги? Если вы думаете, что это не станет известным – то это зря. Сдадут рано или поздно. Ваши же «хакеры».

 

Впрочем, все это ерунда. Неприятно другое. В последнее время ddos-атакам подвергаются многие интернет-издания. Долго атаковали «Дурдом» с Татьяной Коробовой, «Инфопорн» с Татьяной Монтян, ряд других сайтов правозащитной ( в лучшем смысле этого слова) или политической направленности. У меня почему-то нет сомнения, что организовывали атаки не предприниматели, а именно чиновники. А это свидетельствует о том, что власть уже давно мечтает о китайском или туркменском варианте Интернета. А если мечтает, то может и попробовать. Глупо, конечно, но кто говорит, что нынешняя власть – умная? Соответственно – нужно ожидать от власти разнообразнейших пакостей, в том числе и освоения нынешними карательными органами компьютерных технологий. По российскому или китайскому образцу. Сооответственно, интернет-сообществу нужно «предохраняться» и бороться с этими цензурными потугами. Как? Как угодно. На самом деле методов не так уж мало.

 

Станислав Речинский, «ОРД»

 

Куди подівся Володимир Бойко?

 

Бойко, дякуючи Богові, нікуди не подівався. Він сидить удома й пише розлоге звернення до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова з викладом того, що трапилося з сайтом ОРД. А трапилося наступне.

 

25 березня - день працівника СБУ. Тож виконуючий обов’язки Голови СБУ Валентин Наливайченко перелякався, що негідник Бойко може його привітати відповідною статтею - приблизно так, як він 27 грудня 2007 року привітав з днем народження заступника Голови СБУ Герасименка. А поздоровляти є за що.

 

Атака на ОРД небаченого досі масштабу розпочалася в суботу 22 березня. Зараз керівництво СБУ кинуло колосальні людські й фінансові ресурси на те, щоби знищити ОРД. Окрім того, СБУ-шники намагаються зламати поштові скриньки постійних авторів сайту з тим, щоби проникнути в домашні комп’ютери та знищити вміст жорстких дисків.

 

Особлива увага з боку СБУ приділена комп’ютеру автора роману “Тринадцятий місяць” тов. Лермонтову (в миру тов. Лермонтов - пенсіонер, полковник СБУ запасу, його справжнє прізвище читачі довідаються найближчими днями), уривки з якого нещодавно друкувалися на ОРД. Річ у тім, що в романі, який описує діяльність 5-го Управління КДБ УРСР в 70-ті роки минулого століття, виведено заступника голови КДБ УРСР Степана Несторовича Муху - людину, що стала легендою ще за життя завдяки своїй феноменальній дурості, тупості та самодурству. Але нюанс полягає в тому, що придурошний Муха (він помер ще в 1993 році) це - тесть Наливайченка. Позаяк відсутність сірої речовини - це фамільна ознака всієї родини Степана Несторовича, дружина Наливайченка влаштувала істерику й домоглася обіцянки в.о. Голови СБУ знищити сайт, де висміяли її папєньку.

 

Взагалі-то я не маю ніякого відношення до сайту ОРД, редактором якого є Станіслав Речинський. Я - лише один з авторів цього ресурсу, а ОРД - лише одне з видань, яке друкує мої опуси. Я навіть паролей доступу не знаю й не можу самотужки розміщувати свої статті на ОРД - я їх надсилаю на редакційний е-мейл. Але зі Стасом ми друзі, робити безкарно капості друзям я не дозволяю, тож Наливайченко може бути переконаним, що відтепер він став Пегасом моєї Музи.

 

Передусім я планую поінформувати Верховну Раду про те, чим займається Наливайченко. Бо окрім хакерської атаки, в арсеналі правнуків Дзержинського є такі методи, як прослуховування телефонів журналістів Речинського та Бойка, встановлення спецапаратури в квартирі Речинського, зовнішнє спостереження, спроба вербування технічних працівників сайту з метою дізнатися паролі доступу до сервера і т.д. Думаю, пану Наливайченку таки доведеться публічно все це пояснювати. Бо не так давно він божився, що начебто заборонив своїм підлеглим працювати по мені. Це трапилося після того, як я “попалив” екіпажі зовнішнього спостереження СБУ, що слідкували за мною. Після того, як я пообіцяв оприлюднити методи боротьби СБУ з журналістами, за дорученням Наливайченка мені зателефонував співробітник СБУ і запевнив, що такого більше не буде. Але історія з Георгієм Ґонґадзе в СБУ нікого нічому не навчила й Наливайченко знову взявся за старе. За кілька днів до початку атаки на ОРД СБУ-шники знову стали шантажувати колишніх технічних працівників сайту, вимагаючи паролі доступу до серверу, усіляко погрожували й поновили незаконні оперативно-розшукові заходи щодо журналістів.

 

Але найцікавіше не це. Як зв’ясувалося, зараз ледь не головне завдання СБУ, окреслене Гарантом - це знищення Інтернет ресурсів з незручною для Банкової тематикою. Це питання навіть обговорювалося на останньому засіданні РНБОУ, СБУ зараз додатково виділяється 1,4 млрд. грн., значна частина з яких піде на фінансування подібних забаганок. Вже відомі прівзища конкретних працівників СБУ, які “валять” ОРД. Це - випускники КПІ, спеціально взяті на роботу в СБУ під подібні “проекти”. Думаю, це тіж самі люди, що “валили” “Інфопорн” і “Дурдом”.

 

Володимир Бойко, «ОРД»

 

Текст з сайту «Інфопорн»

малюнок звідси

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Станіслав Речинський, Володимир Бойко, «Інфопорн»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34516
Читайте також
16.10.2008 09:20
Катерина Хінкулова
, для «Детектор медіа»
43 671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду