detector.media
27.03.2008 18:11
Ddosтали…
Ddosтали…

Аккурат накануне профессионального праздника украинских чекистов, сайт «ОРД» подвергся мощной ddos-атаке и четыре дня был недоступен. Благодаря поддержке друзей и профессионализму личного состава атака была отбита и победа будет за нами.

 

«ОРД» за четыре года его существования уничтожить хотели неоднократно. В основном путем запугивания наших администраторов и провайдеров.

Когда сайт базировался в России, Игорь Дрижчаный, бывший тогда председателем СБУ, лично обращался в ФСБ с просьбой уничтожить сайт. И эфэсбэшники таки запугали российских провайдеров и нам пришлось переместиться за океан. Но и туда дотянулась «грозная рука» СБУ. Зампред СБУ Николай Герасименко отправил в ФБР запрос по поводу нашего сайта, предоставив американцам ложную информацию о нашей причастности то ли к отмыванию денег, то ли к международному терроризму. Иначе американцы просто не стали бы с ним связываться. В конечном итоге из этой «задумки» Герасименко так ничего и не вышло. Тогда наступило время ddos-атак.

 

Мы не знаем, кто именно заказывал эти атаки. То ли озабоченный Герасименко, то ли начальник УВБ СБУ Павленко, то ли «цимбора», а может и сам ВРИО. У каждого из них свои мотивы не очень то нас любить. Но мы ведь не доллар. Как бы то ни было, но опять вспоминается поговорка о том, что «дай дураку стеклянный член, он и его разобьет и руки порежет». Ну, «вырубили» вы нас на четверо суток, кучу денег потратили, перед «капэишниками» засветились, но мы ведь все-равно восстановились. И будем всегда восстанавливаться. А вот к вам теперь возможны серьезные претензии насчет того, почему это «государственные» люди занимаются уничтожением электронных медиа? По чьему приказу и на чьи деньги? Если вы думаете, что это не станет известным – то это зря. Сдадут рано или поздно. Ваши же «хакеры».

 

Впрочем, все это ерунда. Неприятно другое. В последнее время ddos-атакам подвергаются многие интернет-издания. Долго атаковали «Дурдом» с Татьяной Коробовой, «Инфопорн» с Татьяной Монтян, ряд других сайтов правозащитной ( в лучшем смысле этого слова) или политической направленности. У меня почему-то нет сомнения, что организовывали атаки не предприниматели, а именно чиновники. А это свидетельствует о том, что власть уже давно мечтает о китайском или туркменском варианте Интернета. А если мечтает, то может и попробовать. Глупо, конечно, но кто говорит, что нынешняя власть – умная? Соответственно – нужно ожидать от власти разнообразнейших пакостей, в том числе и освоения нынешними карательными органами компьютерных технологий. По российскому или китайскому образцу. Сооответственно, интернет-сообществу нужно «предохраняться» и бороться с этими цензурными потугами. Как? Как угодно. На самом деле методов не так уж мало.

 

Станислав Речинский, «ОРД»

 

Куди подівся Володимир Бойко?

 

Бойко, дякуючи Богові, нікуди не подівався. Він сидить удома й пише розлоге звернення до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова з викладом того, що трапилося з сайтом ОРД. А трапилося наступне.

 

25 березня - день працівника СБУ. Тож виконуючий обов’язки Голови СБУ Валентин Наливайченко перелякався, що негідник Бойко може його привітати відповідною статтею - приблизно так, як він 27 грудня 2007 року привітав з днем народження заступника Голови СБУ Герасименка. А поздоровляти є за що.

 

Атака на ОРД небаченого досі масштабу розпочалася в суботу 22 березня. Зараз керівництво СБУ кинуло колосальні людські й фінансові ресурси на те, щоби знищити ОРД. Окрім того, СБУ-шники намагаються зламати поштові скриньки постійних авторів сайту з тим, щоби проникнути в домашні комп’ютери та знищити вміст жорстких дисків.

 

Особлива увага з боку СБУ приділена комп’ютеру автора роману “Тринадцятий місяць” тов. Лермонтову (в миру тов. Лермонтов - пенсіонер, полковник СБУ запасу, його справжнє прізвище читачі довідаються найближчими днями), уривки з якого нещодавно друкувалися на ОРД. Річ у тім, що в романі, який описує діяльність 5-го Управління КДБ УРСР в 70-ті роки минулого століття, виведено заступника голови КДБ УРСР Степана Несторовича Муху - людину, що стала легендою ще за життя завдяки своїй феноменальній дурості, тупості та самодурству. Але нюанс полягає в тому, що придурошний Муха (він помер ще в 1993 році) це - тесть Наливайченка. Позаяк відсутність сірої речовини - це фамільна ознака всієї родини Степана Несторовича, дружина Наливайченка влаштувала істерику й домоглася обіцянки в.о. Голови СБУ знищити сайт, де висміяли її папєньку.

 

Взагалі-то я не маю ніякого відношення до сайту ОРД, редактором якого є Станіслав Речинський. Я - лише один з авторів цього ресурсу, а ОРД - лише одне з видань, яке друкує мої опуси. Я навіть паролей доступу не знаю й не можу самотужки розміщувати свої статті на ОРД - я їх надсилаю на редакційний е-мейл. Але зі Стасом ми друзі, робити безкарно капості друзям я не дозволяю, тож Наливайченко може бути переконаним, що відтепер він став Пегасом моєї Музи.

 

Передусім я планую поінформувати Верховну Раду про те, чим займається Наливайченко. Бо окрім хакерської атаки, в арсеналі правнуків Дзержинського є такі методи, як прослуховування телефонів журналістів Речинського та Бойка, встановлення спецапаратури в квартирі Речинського, зовнішнє спостереження, спроба вербування технічних працівників сайту з метою дізнатися паролі доступу до сервера і т.д. Думаю, пану Наливайченку таки доведеться публічно все це пояснювати. Бо не так давно він божився, що начебто заборонив своїм підлеглим працювати по мені. Це трапилося після того, як я “попалив” екіпажі зовнішнього спостереження СБУ, що слідкували за мною. Після того, як я пообіцяв оприлюднити методи боротьби СБУ з журналістами, за дорученням Наливайченка мені зателефонував співробітник СБУ і запевнив, що такого більше не буде. Але історія з Георгієм Ґонґадзе в СБУ нікого нічому не навчила й Наливайченко знову взявся за старе. За кілька днів до початку атаки на ОРД СБУ-шники знову стали шантажувати колишніх технічних працівників сайту, вимагаючи паролі доступу до серверу, усіляко погрожували й поновили незаконні оперативно-розшукові заходи щодо журналістів.

 

Але найцікавіше не це. Як зв’ясувалося, зараз ледь не головне завдання СБУ, окреслене Гарантом - це знищення Інтернет ресурсів з незручною для Банкової тематикою. Це питання навіть обговорювалося на останньому засіданні РНБОУ, СБУ зараз додатково виділяється 1,4 млрд. грн., значна частина з яких піде на фінансування подібних забаганок. Вже відомі прівзища конкретних працівників СБУ, які “валять” ОРД. Це - випускники КПІ, спеціально взяті на роботу в СБУ під подібні “проекти”. Думаю, це тіж самі люди, що “валили” “Інфопорн” і “Дурдом”.

 

Володимир Бойко, «ОРД»

 

Текст з сайту «Інфопорн»

малюнок звідси

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY