Президент закликає українську інтелігенцію сприяти популяризації приєднання України до НАТО

27 Березня 2008
7680
27 Березня 2008
15:54

Президент закликає українську інтелігенцію сприяти популяризації приєднання України до НАТО

7680
Президент закликає українську інтелігенцію сприяти популяризації приєднання України до НАТО

Президент України Віктор Ющенко закликає українську інтелігенцію сприяти популяризації в суспільстві приєднання України до Північноатлантичного альянсу. Як повідомляє прес-служба Голови держави, на цьому він наголосив, виступаючи сьогодні на Всеукраїнському форумі інтелігенції. «Я апелюю до української інтелігенції з одним проханням: не просто допомогти мені здійснювати цей курс, підтримувати, але власне, бути унікальними провідниками і виконавцями цього курсу. Ми повинні говорити, показувати приклад своїм дітям, своїм сусідам, своїм політичним партнерам, врешті-решт тим людям, які незгодні, пояснювати, що це - український виграш», - сказав Президент.

 

Віктор Ющенко підкреслив, що приєднання України до Плану дій щодо членства у НАТО - це лише передмова «до тієї фундаментальної відповіді, яку отримає нація через декілька років».

 

«Мала дитина завжди боїться темряви, тому що вона думає, що там загроза. Людина боїться всього, про що вона не інформована. Так давайте дамо можливість і цій владі за декілька років провести діалог із суспільством, дати ті знання, інформацію, яка б привела нас через рік, через два, через національний референдум до відповіді: хочемо ми таку модель безпеки, чи не хочемо», - сказав Віктор Ющенко.

 

Президент України також наголосив, що вважає принизливим дослухатися до думки інших країн щодо інтеграції України в НАТО. Глава держава закликав не слухати рекомендації зі столиць інших країн. «На мій погляд, це велика приниза для української нації. Ми можемо самостійно дати відповідь із виключно суверенного питання», - підкреслив він.

 

Президент наголосив: жодної загрози для інших країн вступ України до НАТО не несе. Він підтвердив готовність України надати будь-які гарантії стосовно цього питання.

 

«Хтось поширює байку, що буде військова база НАТО у Севастополі - не буде цієї бази, не буде. Читаймо уважніше Конституцію, яка чітко закріпила, що на українській території військової бази жодної іноземної країни чи блоку не буде», - сказав Віктор Ющенко.

 

Говорячи про Росію, Ющенко попросив звернути увагу на те, хто сьогодні є найкращими друзями Росії у Європі. «Німці, французи, іспанці, італійці. Але це все - країни НАТО», - сказав Президент. Він також нагадав слова Президента Росії Володимира Путіна під час його візиту до Болгарії, де той заявив, що Росія поважає суверенне право болгарського народу приєднатися до НАТО і Європейського Союзу.

 

«Насправді, якщо ми думаємо про власні національні інтереси, - у нас є відповідь на будь-який виклик», - сказав Віктор Ющенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7680
Читайте також
08.04.2008 09:54
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
4 487
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
УкраЇнец
5885 дн. тому
Штрихи до автопортрету украънського гаранта: 1. Говорячи про Росію, Ющенко попросив звернути увагу на те, хто сьогодні є найкращими друзями Росії у Європі. «Німці, французи, іспанці, італійці. Але це все - країни НАТО» - жалкує наш президент. 2. Він також нагадав слова Президента Росії Володимира Путіна під час його візиту до Болгарії, де той заявив, що Росія поважає суверенне право болгарського народу приєднатися до НАТО і Європейського Союзу. - Можливо В. Ющенко продовжує написання 2-ї частини до кн. Л. Кучми "Україна не Росія",яку назове "Україна не Болгарія"? 3. «Хтось поширює байку, що буде військова база НАТО у Севастополі - не буде цієї бази, не буде. Читаймо уважніше Конституцію, яка чітко закріпила, що на українській території військової бази жодної іноземної країни чи блоку не буде». - Коли в Україні бууть вояки НАТО, хто, а головне у кого бубуть про це питати натовськи хорунжії? 4. «Насправді, якщо ми думаємо про власні національні інтереси, - у нас є відповідь на будь-який виклик» - я би на цьому поставив крапку, але якщо той виклик пролунав з вуст "його ж народу", напр., на референдумі про НАТО? Нынишние лидеры многих стран (от США, Франции до Украины) сами о себе оставляют ныне живущим и потомкам свои словестные портреты. Читайте их!.
Кировоград
5892 дн. тому
инкогнито // 28.03.2008 12:01:18 Кто-нибудь может пояснить, зачем нам нужно в нато? ------------------- Надо, Федя( или инкогнито), надо!..
инкогнито
5892 дн. тому
Кто-нибудь может пояснить, зачем нам нужно в нато?
ден
5893 дн. тому
ЮЩЕНКО рідко робить шось нормальне, сьогодні на щастя вийняток, розумні заклики, хоча такі збори треба було проводити раніше
Інтелігент
5893 дн. тому
Ненависть Агрессия Тоталиторизм Оккупация
бот-таурус
5893 дн. тому
матерi його ковiнька
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду