НТКУ скерувала ролики партії «Батьківщина» на перевірку до Нацради

27 Березня 2008
24254
27 Березня 2008
14:08

НТКУ скерувала ролики партії «Батьківщина» на перевірку до Нацради

24254
НТКУ скерувала ролики партії «Батьківщина» на перевірку до Нацради
Національна телекомпанія України звернулась до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із проханням перевірити відповідність рекламних роликів партії «Батьківщина», присвячених досягненням уряду за перші 100 днів його діяльності, до норм українського законодавства про рекламу. Про це «Детектор медіа» повідомив виконувач обов’язків президента НТКУ Василь Ілащук, коментуючи закиди народного депутата Віктора Уколова.
 
Нагадаємо, раніше бютівець Віктор Уколов заявив у коментарях «Українській правді», що Перший національний був єдиним всеукраїнським телеканалом із тих, до яких звернулась партія Батьківщина, що відмовив у розміщенні роликів на правах комерційної реклами.
 
«У приватній розмові в.о. президента НТКУ Василь Ілащук повідомив, що глава секретаріату президента Віктор Балога "вимагає, щоб в.о. директора не ставив ролики"», - заявив Віктор Уколов. Цю заяву пан Ілащук спростував. «Ми не відмовились, а взяли тайм-аут для того, щоб перевірити, наскільки ці ролики відповідають юридичним нормам Закону «Про рекламу». Зокрема, щодо використання у кадрі облич певних осіб. Ми – державний канал, і маємо дотримуватись усіх законів, тоді як комерційні канали можуть десь на щось закрити очі. Ми поки що не дали відповідь, оскільки Нацрада повинна надати свій висновок. Якщо вона не виявить ніяких порушень, ми будемо готові розмістити ці ролики», - сказав він. Висновок Нацради, за словами пана Ілащука, може надійти до НТКУ вже наприкінці дня 27 березня. «ТК» звернулась до Національної ради із запитанням щодо долі цього запиту, проте там нам порекомендували писати офіційний запит.
 
Тим часом перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко наголосив, коментуючи «ТК» цей інцидент, що ролики пропонувались для розміщення саме на правах комерційної реклами. «Партія «Батьківщина» вирішила не переконувати канали, що це соціальна реклама, бо стосується діяльності уряду. Ми пішли шляхом комерційної реклами. У цьому випадку каналам не потрібно оглядатись на жоден орган влади, жодного чиновника чи політика, приймаючи рішення про розміщення цих роликів», - сказав він.  
 
Також Андрій Шевченко, посилаючись на власні джерела, розповів «ТК», що спершу «як привід не розміщувати ці ролики в ефірі Першого національного намагались використати відсутність згоди Юлії Тимошенко на використання її зображення у роликах».
 
«Ми пішли безпрецедентним шляхом: Юлія Тимошенко написала лист до НТКУ, наголосивши, що, як цього вимагає частина 1 статті 8 Закону «Про рекламу», вона як фізична особа дає згоду на використання її імені та зображення у цих роликах, ознайомилась із ефірними версіями і не бачить ознак порушення законодавства, а також наполягає, щоб ці ролики були розміщені в ефірі», - каже Андрій Шевченко. На його думку, ця ситуація в черговий раз демонструє необхідність заміни системи державного мовлення на суспільне.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24254
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
патрон
5883 дн. тому
Перестаньте использовать Андрюшеньку в качестве эксперта по телевидению!Кто сказал,что он в нем что-то соображает?Для нього телебачення,особливо суспільне,це здоровенне корито,з якого можна гарно жерти.
зритель
5884 дн. тому
Андрюшка Шевченко, как всегда,бежит впереди паровоза и {CENSORED}. {CENSORED} он депутатишко, как впрочем и журналистом {CENSORED} был. Примат во всем.
зайчик
5884 дн. тому
Задовбала Юлька своим пиаром! Что с ценами происходит. Да на фиг людям ее ролики: пусть инфляцию обуздает, перетсанут с Янеком препираться кто виноват, люди успокояться и будут нормально жить - вот вам сценарий лучшего ролика.
кстати да
5884 дн. тому
На карточки не пришла черная зарплата..Со вторника не выходим на работу?
$
5884 дн. тому
лучше черную зарплату дайте. уже конец месяца.
аццкий Турчинофф
5884 дн. тому
Йуля, душа моя, а где обещанные тобой "ролики регионалов" про существование которых ты долбила сибе и нам моцк трое суток? Помнишь, те на которых якобы ПР "будет дискредитировать правительство и призывать население покупать соль и спички"? Давай родная крути, а то опять на твой бред про бензин и мъясо на борщч купимся...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду