«А оголосили Фалуньгун, тобто ... мене, як екстремістів й терористів»

27 Березня 2008
13404
27 Березня 2008
12:19

«А оголосили Фалуньгун, тобто ... мене, як екстремістів й терористів»

13404
«А оголосили Фалуньгун, тобто ... мене, як екстремістів й терористів»

Добрий день!

 

Приблизно місяць тому мене запросили взяти участь у передачі «Проти всіх» на 5-ому каналі, розказати про систему самовдосконалення Фалуньгун, показати вправи, розказати про те, яких репресій зазнає ця практика з боку комуністичного уряду Китаю. Сказали, що передача буде присвячена духовним течіям. Коли ж перед самим початком програми я дізнаюсь, що вона про тоталітарні екстриміські небезпечні секти… А оголосили Фалуньгун, тобто ... мене, як екстремістів й терористів. До останнього моменту відповідальні за передачу, ті, хто нас (послідовників Фалуньгун) запросив, замовчували тему програми. Зрозуміло, з тим, щоб ми залишились й було чим заповнити ефір. Дуже шкода, що сучасна журналістика в гонитві за глядачем нехтує елементарної поваги до людей й коректності. Дуже прикро це бачити на каналі, який позіціонує себе, як канал чесних новин.

 

В понеділок передачу показали, й поряд з випадками, коли батько вбив сина, а пастир згвалтував дівчину, показували послідовників Фалуньгун, в тому числі й мене та фільм, який буцім-то має відношення до Фалуньгун, на якому знято невідомо що. Знову ж, відповідальні за програму пообіцяли, що вони не будуть демонструвати це відео, яке жодного відношення немає до Фалуньгун.

 

Після показу цієї передачі, особливо в мене, виникли проблеми вдома й на навчанні – в Києво-Могилянській академії. На жаль, для тих, хто мене погано знає, я тепер в кращому випадку екстремістка...

 

Думаю, ця передача зіграла справді негативну роль. Я не проти висвітлення теми екстремістських тоталітарних сект. Якщо це допоможе суспільству вберегти себе від шахраїв - я тільки за! Але дуже прикро, що працівники 5 каналу не тільки так некоректно повелися, але й попросту допомогли далі розносити ту наклепницьку інформацію, якою прикривається компартія Китаю для проведення широкомаштабних репресій над послідовниками Фалуньгун в КНР, а також просуваючи переслідування за кордоном.

 

З повагою,

Ганна Варавва.

 

P.S. Фалуньгун (ін. назва Фалунь Дафа) – практика самовдосконалення душі та тіла за принципом Істина-Доброта-Терпіння. Вона включає також виконання п`яти комплексів вправ для покращення здоров`я.

 

Через велику популярність цієї системи в Китаї вона почала зазнавати переслідувань з боку правлячої компартії. Відомі факти про те, що живих послідовників Фалуньгун використовують для пересадки органів, а тіла кремуються, щоб знищити докази.

 

www.ua.clearharmony.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13404
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex
5875 дн. тому
Я бачив цю передачу. Я не знаю що таке фалуньгун, але непрофіоналізм та посередність ведучої мене вразили. Гнати її треба з телебачення за сірість і неосвченість. Або перевсти на теми в яких вона фахівець. Бо духовність і філософія явно не її коник. Відверто співчував дівчинці яка захищала фалунь.
Юрий
5877 дн. тому
После такой передачи, я больше не доверяю информации пятого канала.
Рая
5877 дн. тому
Жаль, что в погоне за сенсацией 5-й канал не брезгует никакими грязными методами. Больше не буду ему верить и смотреть. И всем буду рассказывать.
5
5879 дн. тому
5 канал - нова тоталітарна секта, а головна екстремістка - Христя Бондарнеко. Отак в житті буває, шукала дівчинка правду, а попала в секту свого ж імені...
федька
5880 дн. тому
Ганна, я б на вашем месте влепил бы 5 каналу иск за мошенничество. И на месте остальных пострадавших от этого шедевра укрТВ. Это кстати отрезвило бы и другие каналы, а то тема заявлена одна, но по факту другая. Вопрос к редакции ТК, хотелось бы узнать мнение юристов по вопросам такого рода.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду