Юрій Стець: стосовно мовного питання Нацрада діє абсолютно правильно

27 Березня 2008
26599
27 Березня 2008
11:07

Юрій Стець: стосовно мовного питання Нацрада діє абсолютно правильно

26599
Юрій Стець: стосовно мовного питання Нацрада діє абсолютно правильно

«Склад нині діючої Нацради є найбільш державницьким на відміну від усіх попередніх і вона методично рухається до правильної, на мою думку, мети – утвердження української мови в медіа-просторі». Про це в інтерв’ю Офіційному сайту Блоку НУНС сказав народний депутат від фракції «Наша Україна – Народна Самооборона», Секретар парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, коментуючи рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про схвалення рекомендацій щодо визначення мови програм у програмних концепціях телерадіоорганізацій, які ведуть мовлення або претендують на отримання ліцензії.

 

«Будь-які розмови про державну мову в контексті “ми боремось за неї” в будь-якій цивілізованій країні виглядають дивно», - зауважив Стець. «Говорити про те, що ми маємо боротися за державну мову, яка є українською в державі Україна, це нонсенс», - додав він. «Але, на жаль, саме так ставиться питання в Україні», - сказав народний депутат.

 

«Важливо, щоб телекомпанії виконували такі рекомендації Нацради, - зазначив народний депутат, - а Нацрада вживала дієвих засобів до покарання порушників». «На жаль, - зауважив Стець, - я не пам’ятаю жодного випадку, щоб за порушення вимог мовного законодавства позбавили ліцензії великий національний телеканал. Єдиним засобом, що застосовувався до порушників, було попередження».

 

За словами Юрія Стеця, мовне питання є політичним, тому будь-які кроки, спрямовані на утвердження державної мови в інформаційному просторі, наражаються на спротив. Крім того, Стець не виключає, що таке рішення Нацради призведе до чергових спекуляцій опозиції на мовному питанні.

 

«Ми маємо усвідомити, - наголосив народний депутат, - що існують такі звичайні і зрозумілі в кожній країні світу ознаки держави: гімн, прапор, мова, Конституція, Президент». «Якщо ми хочемо називатися державою Україна, то державною в ній має бути українська мова», - додав він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26599
Читайте також
17.04.2008 14:25
Світлана Остапа
32 776
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Krok
5882 дн. тому
Всё чувак сказал правильно. Только забыл добавить, что при таких условиях территория Украины быстро и существенно сократится.
vm
5884 дн. тому
Бааальшой авторитет. У жлобов все аргументы жлобские.
бугага
5884 дн. тому
Менеджер-неудачник естесственно поддерживает действия шароварной Нацрады!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду