Євген Жеребецький: Західні ЗМІ мовлять на території України коректно, а російські займаються дезінформацією

26 Березня 2008
12565
26 Березня 2008
15:55

Євген Жеребецький: Західні ЗМІ мовлять на території України коректно, а російські займаються дезінформацією

12565
Євген Жеребецький: Західні ЗМІ мовлять на території України коректно, а російські займаються дезінформацією
Експерт із питань безпеки Євген Жеребецький вважає,  Україна погано захищає національні інтереси у сфері інформаційної безпеки у той час, як більшість телерадіокомпаній проводять антиукраїнську політику. Зокрема російські ЗМІ дезінформують українців щодо вступу у НАТО та інтеграцію з ЄС, повідомляє «Кореспондент».
 
Так Євген Жеребецький прокоментував «Німецькій хвилі» підготований РНБО проект рішення і проект указу Президента про інформаційну безпеку. За його словами, наразі державні органи не спромоглися забезпечити навіть обов‘язкового п‘ятдесятипроцентного мовлення телерадіокомпаній українською. Крім того, як зазначив Євген Жеребецький, значна кількість зареєстрованих у державі теле- та радіо станцій провадить відверто антиукраїнську політику.
 
Експерт вважає, що західні ЗМІ провадять коректне мовлення на Україну, в той час, як з боку Росії посилюється втручання у внутрішні справи України, пропаганда насильства і жорстокості, а також дезінформація українців щодо питань вступу до НАТО й зближення з ЄС.
 
Жеребецький привітав декларації створити громадське мовлення, розробити доктрину національної інформаційної безпеки  та захистити виробника національного інформаційного продукту. Водночас, на його думку, владі і досі бракує політичної волі покарати ті ЗМІ, які, всупереч чинному законодавству, розповсюджували заклики до сепаратизму, ксенофобії та громадянської війни.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12565
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5895 дн. тому
Жеребецкий ржет на западные деньги. Оказывается, что несогласие со вступлением в НАТО - это уже дезинформация?! А как же с плюрализмом быть?
5895 дн. тому
Во бреддд пан Жеребецький просто бесится что у народа есть мозги....и что тупой пропагандой про НАТО и ЕС уже никого не надуришь...так тут же нашли самого лысого это российские сми.....оказывается те сми западные что говорят давайте в Нато хорошие а Российские плохие, пан Жеребецький вы считаете что нас легко дезоинформуваты??? То что последние годы после рыжей революций жить стало хуже....тоже Российские СМИ виноваты????? А то что нац рада уже третий год душит русский язык и народ массово уходит на тарелки.......Как вы собираетесь отключать Российские СМИ может будете спутники сбивать???? Америка это делать уже умеет!!!! Нац рада каждый год теряет контроль над масс медиа своей националистической недальновидной политикой!!! И не нужно народ воспринимать как быдло у нас народа есть свой мнение и естли наша страна действительно демократическая то в ней должны быть представлены все точки зрения!!!
DimOK
5895 дн. тому
Ну да.. Лгун и обманщик Вы, господин Жеребецкий
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду