Ганна Герман бачить у заяві Президента загрозу перетворення України на інформаційне ґетто

21 Березня 2008
8690
21 Березня 2008
16:31

Ганна Герман бачить у заяві Президента загрозу перетворення України на інформаційне ґетто

8690
Ганна Герман бачить у заяві Президента загрозу перетворення України на інформаційне ґетто
Народний депутат України, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Ганна Герман висловила здивування з приводу заяви Президента України Віктора Ющенка про те, що головною загрозою національній безпеці України є інформаційна експансія іноземних держав.
 
Як повідомляє «Інтермедіаконсалтинг», Ганна Герман наголошує, що країна може постраждати від браку інформації, а не від того, що вона цією інформацією володіє. «Я не розумію, як сьогодні можна закрити інформаційний простір і зробити якесь інформаційне гетто в Україні. Це нагадує мені часи, коли я працювала на «Радіо Свобода», а спеціальні радянські служби намагались глушити це радіо», - каже депутатка. Вона вважає, що заяви Президента про те, що свобода в Інтернеті – це загроза нацбезпеці України, виглядають «дуже по-радянському». Вона висловила сподівання, що Президент не поверне в Україну цензуру: «Запроваджувати зараз якісь державні органи, які цензуруватимуть, закриватимуть одну інформацію та відкриватимуть іншу – це дуже небезпечні заяви».
 
За словами Ганни Герман, її «злякали такі заяви як людину, яка багато років життя віддала за розвиток свободи преси в Україні».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8690
Теги:
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борис
5877 дн. тому
Ганка + Богословська + Шуфрич, тріо яке заставляє глядачів вимикати ТВ. Ганка "прогресує" найбільше, одні зачіски чого варта, найкраща перукарка не може впоратися. Ну , а ще як відкриє рот, так хочеться крикнути "АТАЗ". Ригіони балдеют...
Кудлатий
5877 дн. тому
Ганна права, щось в нас забагато заборон. Своє просувати треба, але людина повинна мати вибір. Якщо наш продукт таке ***, то що людині залишається? Треба робити краще за сусідів, то ж будемо мати повагу
Андрейка
5877 дн. тому
Это не развитие украинских СМИ, а введение новой формы цензуры. Единственно верный язык, единственно верное понимание истории и т.д.... Ющенко не беспокоят западные Би-Би-Си, радио "Свобода", час-тайм на 5 канале? не?
Молодца!
5877 дн. тому
Молодец! Нет возвращению советской цензуры! Ющенко вообще всё больше походит на совкового генсека
В з Побужжя
5878 дн. тому
Зрозуміло, що голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації мала відреагувати на цю заяву Президента України Віктора Ющенка. ЇЇ реакція на заяву показує, що Комітет ВР під її приводом не те що не сприяитиме розвитку українського медіа, а й всіляко намагатиметься вставляти палки в колеса. Пані Ганно, ви явно працюєте не на Україну!
Андрій Чуб
5879 дн. тому
Ганна Герман не "бачить", а своїм чорним ротом відробляє регіональні хліба з ікрою. Вже спідниця на талії тріщить, так наїлася! Друге підборіддя вчетверо складається! Ганю, помовч!
Mорской волк
5879 дн. тому
АНЯ ПРИПУХЛА! НУ НЕ НАДО ЮЛИТЬ:) ВРОДЕ ОНА ВПЕРВЫЕ УСЛЫШАЛА, ЧТО ЦЕЛЫЕ РАЙОНЫ СТРАНЫ НЕ МОГУТ СМОТРЕТЬ И СЛУШАТЬ УКРАИНСКИЕ МЕДИА! И ЧТО ЭТО ЗА МАРАЗМ КОГДА РРТ ВЕЩАЕТ "ГОЛОС РОССИИ", А НЕ УКРАИНСКОЕ РАДИО. ЮЩ НЕ ПРИЗЫВАЕТ ЗАКРЫВААТЬСЯ, А РАЗВИВАТЬ НАШ МЕДИАБИЗНЕСС. И ПРАВИЛЬНО. ПУСТЬ НАШИ И ЗАРАБАТЫВАЮТ. Я ГОТОВ ПЛАТИТЬ ЗА КАЧЕСТВЕННЫЙ ПРОДУКТ, А НЕ ВСЯКУЮ ТАМ КРЕМЛЕВСКУЮ ПРОПАГАНДУ ПАВЛОВСКОГО ЗАТУЛИНА И КОМПАШКУ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду