detector.media
21.03.2008 16:31
Ганна Герман бачить у заяві Президента загрозу перетворення України на інформаційне ґетто
Ганна Герман бачить у заяві Президента загрозу перетворення України на інформаційне ґетто
Народний депутат України, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Ганна Герман висловила здивування з приводу заяви Президента України Віктора Ющенка про те, що головною загрозою національній безпеці України є інформаційна експансія іноземних держав.
 
Як повідомляє «Інтермедіаконсалтинг», Ганна Герман наголошує, що країна може постраждати від браку інформації, а не від того, що вона цією інформацією володіє. «Я не розумію, як сьогодні можна закрити інформаційний простір і зробити якесь інформаційне гетто в Україні. Це нагадує мені часи, коли я працювала на «Радіо Свобода», а спеціальні радянські служби намагались глушити це радіо», - каже депутатка. Вона вважає, що заяви Президента про те, що свобода в Інтернеті – це загроза нацбезпеці України, виглядають «дуже по-радянському». Вона висловила сподівання, що Президент не поверне в Україну цензуру: «Запроваджувати зараз якісь державні органи, які цензуруватимуть, закриватимуть одну інформацію та відкриватимуть іншу – це дуже небезпечні заяви».
 
За словами Ганни Герман, її «злякали такі заяви як людину, яка багато років життя віддала за розвиток свободи преси в Україні».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY