Нацрада не виключає досудового врегулювання конфлікту з «Волею-Кабель»

12 Березня 2008
24032
12 Березня 2008
15:12

Нацрада не виключає досудового врегулювання конфлікту з «Волею-Кабель»

24032
Нацрада не виключає досудового врегулювання конфлікту з «Волею-Кабель»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 березня надала доручення контрольно-аналітичному департаменту провести додаткову перевірку телекомпанії «Воля», а юридичному департаменту – розглянути можливість досудового врегулювання конфлікту.
 
Як пояснив Ігор Курус, перший заступник голови цього регуляторного органу, Нацрада отримала звернення громадян, а також численні телефонні звернення з проханням переглянути рішення щодо анулювання ліцензії компанії. Також Нацрада отримала лист від керівника «Волі-Кабель» з проханням врегулювати питання в досудовому порядку.
 
Нагадаємо, причиною позову Нацради до «Волі» стали результати планової та позапланової перевірок компанії, а також те, що «Воля» не виконала доручення Нацради щодо врегулювання конфлікту на київському житловому масиві Троєщина, де наприкінці січня 2008 року компанія відключила аналоговий сигнал у кабельній мережі. Абонентам було запропоновано перейти на цифрові пакети. На думку членів Нацради, «Воля» позбавила громадян України, які не мають відповідного цифрового обладнання для приймання сигналу, їх конституційного права на інформацію, тож 20 лютого Нацрада дала доручення компанії відновити трансляцію універсальної програмної послуги усім абонентам компанії протягом тижня. 27 лютого Нацрада констатувала невиконання доручення компанією та ухвалила рішення звернутися до суду щодо анулювання ліцензії «Волі-Кабель».
 
На сьогодні позов Нацради перебуває в суді, дату слухань поки що не призначено.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду