Дніпропетровський інцидент із футбольними вболівальниками мовою свідчень

11 Березня 2008
13666
11 Березня 2008
18:03

Дніпропетровський інцидент із футбольними вболівальниками мовою свідчень

13666
Дніпропетровський інцидент із футбольними вболівальниками мовою свідчень
Доброго здоров’я! Шановна редакція! Шановні колеги-журналісти. 2 березня 2008 року, приблизно о 12:15 стався інцидент. На маршруті №1 побилися водій і вболівальники київського "Динамо". Журналісти Першого Національного провели журналіське розслідування. В ефірі 9 березня в рамках програми "Наш футбол" було подано дві правди учасників інциденту і позиція дніпропетровської міліції. Просимо звернути увагу. На пошуки фактів наштовхнула заява офіційного фан-клубу "Динамо" http://fcdk.org/content/view/654/43/. Найбільше у цій історії вражає упередженість міліції і те, що підозрювальний у справі з травмою голови перебуває в Ізоляторі тимчасового утримання. На жаль, на відео цього матеріалу нема – правоохоронці посилаються на таємницю слідства. Як чинити у цій ситуації та отримати інтерв’ю другого постраждалого – травмованого вболівальника? Дякую за допомогу. Валерій Шершень.
 
Дніпропетровський інцидент. Мовою свідчень.
 
Початок ВМЗ
 
ТИТР: Олександр Копійко, майор міліції, заступник начальника Кіровського РВВС
С/Х.: 08:07 Задержали 9 граждан. Как потом выяснили, это болельщики ФК «Динамо». Вот. Ехали они со стороны центральной части города в сторону вокзала. И почему-то, по неизвестным мотивам начали хулиганские действия.
 
КОР: Двоє постраждалих, вісім розбитих вікон трамвая, відірвані дзеркала і склочистильники. За фактами дніпропетровського інциденту порушено карну справу за статтею 296 (частина 2) Кримінального кодексу, що передбачає покарання до п’ятьох років позбавлення волі. Ведеться слідство.
 
ТИТР: у кабінеті слідчого
Лайф: 15:15 (перепитує у когось) Водитель трамвая в каком состоянии? – Относительно нормальном. Он в больнице? – У него ребра сломаны. Да, в больнице. То есть, опасность его жизни и здоровью не угрожает. (Третій голос за кадром, звертається) – Давайте скажем, что водитель трамвая госпитализирован в одну из больниц нашего города. С переломом ребер, с телесными повреждениями. (Слідчий відповідає). Понятно. (Голос за кадром керує). Пишем!
 
ТИТР: Сергій Курапатов, слідчий у справі
С/Х.: 15:56 Состояние водителя трамвая на данный момент стабильное. Он  госпитализирован в одну из больниц нашего города.
 
КОР.: Голос за кадром належить Ганні Старчевській, яка очолює центр зв’язків із громадськістю МВС у Дніпропетровську. Наша знімальна група відшукала водія. На зустріч із постраждалим довелося їхати не в ЛІКАРНЮ, а в трамвайне ДЕПО. Володимир Гришукевич – на лікарняному. На інтерв’ю приїхав із Дніпродзержинська, де проживає, і звідки їздить на роботу. Після інциденту у нього виробнича травма – забій потилиці, два зламані ребра.
 
ТИТР: Володимир Гришукевич, водій 1-шого класу
С/Х.: 24:08 Били меня! Я пытался защищаться, как мог. Против толпы одному защищаться нереально. (запитання кора) Первый удар нанесли они? – Ну, естественно, удар был в грудь, конкретный. Но я потом дальше отбивался. Пока не завалили…
  
ТИТР: Олексій Дінтер, свідок інциденту
С/Х.: 13:34 Як би водій вів себе коректно – цього б не сталося. Він наніс перший удар вболівальникові і від цього почалася агресія 12:41 Водій дістав металевий предмет, схожий на трубу, і вдарив одного вболівальника. 13:55 Удар був дуже сильний. Він знепритомнів, з голови текла кров. Він не рухався. Його друзі взяли під руки і відтягли, поклали під голову сумочку, і він так і продовжував лежати до приїзду швидкої..
 
ТИТР: Володимир Сидлецький,
заступник начальника Дніпропетровського міського управління МВС
С/Х.: 05:36 Да, был один доставлен с телесными повреждениями. Никто из свидетелей, из пассажиров не говорил, что бил водитель.
 
КОР..: Травмований Юрій Галицький, а також інші затримані, перебувають в дніпропетровському Ізоляторі тимчасового утримання. Запобіжний захід – десять діб ув’язнення. Вони так і не побачили матчу, заради якого і приїхали зі столиці. Нині справа у Прокуратурі.   
 
ТИТР: Віктор Куц, заступник начальника Депо №3
С/Х.: 27:44 Нам принесли ущерб в 4 тысячи 600 грн. Этот вагон и еще разбили по пятому маршруту. Так же бросили кирпич. Прямо возле водителя упал.   
 
КОР: У кожного своя правда і своя кривда. Істину та міру відподповідальності встановить суд. А ця історія, напевно, стане повчальною. Будьте обачні! І пам’ятайтайте, коні, нехай і залізні, не винні.   
 
ТИТР: Володимир Гришукевич, водій 1-шого класу
С/Х.: 21:39 Сколько я связан с трамваем и с футболом, после футбола вагоны всегда били. Наши болельщики не умеют себя вести. Потому наше руководство и приняло решение, когда футбол – вагоны не подаються. 
 
ТИТР: Олексій Дінтер, свідок інциденту
С/Х.: 19:06 Таке враження, що всі хочуть дискримінувати наш рух і взагалі, щоб така думка була у людей, що ми всі бандити, нелюди взагалі. 19:58 (запитання кора) А ти не боїшся, що тебе так само можуть притягнути до відповідальності в цій історії? – … Мені нічого боятися, бо я кажу правду, а не вигадую щось. Я розповів, як все було.
 
Кінець ВМЗ
 
 
З повагою, Валерій Шершень, Дмитро Тімохін.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду