detector.media
11.03.2008 18:03
Дніпропетровський інцидент із футбольними вболівальниками мовою свідчень
Доброго здоров’я! Шановна редакція! Шановні колеги-журналісти. 2 березня 2008 року, приблизно о 12:15 стався інцидент. На маршруті №1 побилися водій і вболівальники київського "Динамо". Журналісти Першого Національного провели журналіське розслідування. В ефірі 9 березня в рамках програми "Наш футбол" було подано дві правди учасників інциденту і позиція дніпропетровської міліції. Просимо звернути увагу. На пошуки фактів наштовхнула заява офіційного фан-клубу "Динамо" http://fcdk.org/content/view/654/43/. Найбільше у цій історії вражає упередженість міліції і те, що підозрювальний у справі з травмою голови перебуває в Ізоляторі тимчасового утримання. На жаль, на відео цього матеріалу нема – правоохоронці посилаються на таємницю слідства. Як чинити у цій ситуації та отримати інтерв’ю другого постраждалого – травмованого вболівальника? Дякую за допомогу. Валерій Шершень.
 
Дніпропетровський інцидент. Мовою свідчень.
 
Початок ВМЗ
 
ТИТР: Олександр Копійко, майор міліції, заступник начальника Кіровського РВВС
С/Х.: 08:07 Задержали 9 граждан. Как потом выяснили, это болельщики ФК «Динамо». Вот. Ехали они со стороны центральной части города в сторону вокзала. И почему-то, по неизвестным мотивам начали хулиганские действия.
 
КОР: Двоє постраждалих, вісім розбитих вікон трамвая, відірвані дзеркала і склочистильники. За фактами дніпропетровського інциденту порушено карну справу за статтею 296 (частина 2) Кримінального кодексу, що передбачає покарання до п’ятьох років позбавлення волі. Ведеться слідство.
 
ТИТР: у кабінеті слідчого
Лайф: 15:15 (перепитує у когось) Водитель трамвая в каком состоянии? – Относительно нормальном. Он в больнице? – У него ребра сломаны. Да, в больнице. То есть, опасность его жизни и здоровью не угрожает. (Третій голос за кадром, звертається) – Давайте скажем, что водитель трамвая госпитализирован в одну из больниц нашего города. С переломом ребер, с телесными повреждениями. (Слідчий відповідає). Понятно. (Голос за кадром керує). Пишем!
 
ТИТР: Сергій Курапатов, слідчий у справі
С/Х.: 15:56 Состояние водителя трамвая на данный момент стабильное. Он  госпитализирован в одну из больниц нашего города.
 
КОР.: Голос за кадром належить Ганні Старчевській, яка очолює центр зв’язків із громадськістю МВС у Дніпропетровську. Наша знімальна група відшукала водія. На зустріч із постраждалим довелося їхати не в ЛІКАРНЮ, а в трамвайне ДЕПО. Володимир Гришукевич – на лікарняному. На інтерв’ю приїхав із Дніпродзержинська, де проживає, і звідки їздить на роботу. Після інциденту у нього виробнича травма – забій потилиці, два зламані ребра.
 
ТИТР: Володимир Гришукевич, водій 1-шого класу
С/Х.: 24:08 Били меня! Я пытался защищаться, как мог. Против толпы одному защищаться нереально. (запитання кора) Первый удар нанесли они? – Ну, естественно, удар был в грудь, конкретный. Но я потом дальше отбивался. Пока не завалили…
  
ТИТР: Олексій Дінтер, свідок інциденту
С/Х.: 13:34 Як би водій вів себе коректно – цього б не сталося. Він наніс перший удар вболівальникові і від цього почалася агресія 12:41 Водій дістав металевий предмет, схожий на трубу, і вдарив одного вболівальника. 13:55 Удар був дуже сильний. Він знепритомнів, з голови текла кров. Він не рухався. Його друзі взяли під руки і відтягли, поклали під голову сумочку, і він так і продовжував лежати до приїзду швидкої..
 
ТИТР: Володимир Сидлецький,
заступник начальника Дніпропетровського міського управління МВС
С/Х.: 05:36 Да, был один доставлен с телесными повреждениями. Никто из свидетелей, из пассажиров не говорил, что бил водитель.
 
КОР..: Травмований Юрій Галицький, а також інші затримані, перебувають в дніпропетровському Ізоляторі тимчасового утримання. Запобіжний захід – десять діб ув’язнення. Вони так і не побачили матчу, заради якого і приїхали зі столиці. Нині справа у Прокуратурі.   
 
ТИТР: Віктор Куц, заступник начальника Депо №3
С/Х.: 27:44 Нам принесли ущерб в 4 тысячи 600 грн. Этот вагон и еще разбили по пятому маршруту. Так же бросили кирпич. Прямо возле водителя упал.   
 
КОР: У кожного своя правда і своя кривда. Істину та міру відподповідальності встановить суд. А ця історія, напевно, стане повчальною. Будьте обачні! І пам’ятайтайте, коні, нехай і залізні, не винні.   
 
ТИТР: Володимир Гришукевич, водій 1-шого класу
С/Х.: 21:39 Сколько я связан с трамваем и с футболом, после футбола вагоны всегда били. Наши болельщики не умеют себя вести. Потому наше руководство и приняло решение, когда футбол – вагоны не подаються. 
 
ТИТР: Олексій Дінтер, свідок інциденту
С/Х.: 19:06 Таке враження, що всі хочуть дискримінувати наш рух і взагалі, щоб така думка була у людей, що ми всі бандити, нелюди взагалі. 19:58 (запитання кора) А ти не боїшся, що тебе так само можуть притягнути до відповідальності в цій історії? – … Мені нічого боятися, бо я кажу правду, а не вигадую щось. Я розповів, як все було.
 
Кінець ВМЗ
 
 
З повагою, Валерій Шершень, Дмитро Тімохін.
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY