Для івано-франківської ТРК «Вежа» створять наглядовий орган

7 Березня 2008
14006
7 Березня 2008
20:37

Для івано-франківської ТРК «Вежа» створять наглядовий орган

14006
Для івано-франківської ТРК «Вежа» створять наглядовий орган
Конфліктна ситуація навколо івано-франківської муніципальної телерадіокомпанії «Вежа» близька до вирішення. Про це повідомив «Детектор медіа» народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, який 7 березня перебував у Івано-Франківську.
 
«Ми впритул підійшли до вирішення ситуації, - каже Андрій Шевченко. - Зустрічались із міським головою, із трудовим колективом «Вежі», говорили з представниками міської ради. В результаті в нас виникли спільні позиції: ми вважаємо, що будь-які спроби одноосібно покерувати муніципальною компанією є неприйнятними, і призначення нового в.о. директора ТРК є юридично не бездоганним, як і той шлях, яким пішла міська рада, призначивши керівника телекомпанії без конкурсу, як того вимагає статут». За словами депутата, сторони зійшлися на тому, що необхідно прийняти певні правила гри, наприклад – засади редакційної політики, «які опишуть, як будується редакційна політика і як має відбуватись висвітлення діяльності міської ради – аж до того, що треба щохвилинно прописувати, як представлений міський голова і різні політичні сили».
 
Робочий документ, підписаний сторонами, передбачає створення колегіального наглядового органу, який надалі куруватиме роботу ТРК «Вежа». До органу мають увійти авторитетні представники політичних сил та громадськості міста.
 
«Відкритим є питання щодо того, як виходити з юридичної колізії, яка склалася. Є два шляхи, які виокремились у процесі спілкування з різними сторонами конфлікту: або проведення конкурсу із зрозумілими критеріями відбору претендентів, або внесення змін до статуту. Місто має саме вирішити, який шлях обрати, але в будь-якому разі процедура має бути зрозумілою для мешканців Івано-Франківська», - каже пан Шевченко.
 
Нагадаємо, конфлікт розгорівся після того, як мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус одноосібно звільнив в.о. директора ТРК «Вежа» Івана Вовка та призначив замість нього свого радника Ірину Макацарію. Згодом міська рада ухвалила залишити керівником телерадіокомпанії Івана Вовка, проте Віктор Анушкевичус ветував це рішення та призначив іншого тимчасового виконувача обов’язків.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду