Конфлікт довкола ТРК «Вежа» триває: міський голова Івано-Франківська призупинив рішення міськради щодо призначення Івана Вовка

7 Березня 2008
14914
7 Березня 2008
15:37

Конфлікт довкола ТРК «Вежа» триває: міський голова Івано-Франківська призупинив рішення міськради щодо призначення Івана Вовка

14914
Конфлікт довкола ТРК «Вежа» триває: міський голова Івано-Франківська призупинив рішення міськради щодо призначення Івана Вовка

Сьогодні, 5 березня, на прес-конференції Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус заявив, що рішення міської ради про призначення директором комунальної ТРК “Вежа” Івана Вовка є не чинним, тому він наклав на нього вето. Головним аргументом ветування цього рішення є порушення Статуту “Вежі” та недотримання регламенту міської ради. Т.в.о директора ТРК “Вежа” міський голова призначив працівницю телерадіокомпанії Олену Третяк.

 

Віктор Анушкевичус наголосив, що проект рішення щодо призначення директора “Вежі” був розданий безпосередньо перед сесійним засіданням, а не за кілька днів, як того вимагає регламент. Мовляв, це питання не було обговорено на профільній комісії та на засіданні погоджувальної ради.

 

На переконання міського голови, призначення директора комунальної ТРК повинно відбуватися на конкурсних засадах.

 

Віктор Анушкевичус стверджував, що прийняв компромісне рішення. Він заявив: “Я жодним чином ні на кого із журналістів не старався впливати, не втручався у редакційну політику ЗМІ. Я буду наполягати, щоб призначення керівника ТРК “Вежа” відбулося прозоро, на конкурсних засадах”.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14914
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
невідома
5897 дн. тому
Перепрошую, хоч Олена Третя є непоганою людиною, знаю її, як і пана Вовка, особисто. Але ще 4 роки тому вона працювала на "Вежі" менеджером з реклами! А Іван Онуфрієвич є високласним фахівцем своєї справи! Я обурена таким рішенням пана Анушкевичуса!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду