Комісія Київради засудила матюки у «Хрещатику» і повідомить Нацраді, що інтереси ТРК «Київ» представляти нíкому

5 Березня 2008
9827
5 Березня 2008
13:14

Комісія Київради засудила матюки у «Хрещатику» і повідомить Нацраді, що інтереси ТРК «Київ» представляти нíкому

9827
Комісія Київради засудила матюки у «Хрещатику» і повідомить Нацраді, що інтереси ТРК «Київ» представляти нíкому
Постійна комісія Київради з питань культури та інформаційної політики на своєму черговому засіданні, яке відбулося 5 березня 2008 року, розглянула питання про  винесення Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення України рішення про попередження ТРК «Київ» та про статтю («М_АРЬ. Есе про дівчину з Царства У») в газеті «Хрещатик» (від 20 лютого 2008 року), яка містила нецензурні висловлювання.
 
З першого питання доповідав заступник голови комісії Олександр Черніков, якому й доручили підготувати лист до Нацради з приводу того, хто має право представляти інтереси ТРК «Київ». «Ми хочемо поставити до відома голову Нацради Віталія Шевченка, що представляти інтереси ТРК «Київ» немає кому. Оскільки Київський міський голова другий рік ігнорує виключне право представницького органу призначати керівників муніципальних ЗМІ», - сказав пан Черніков. На думку доповідача, розпорядження міського голови не може підміняти закон, і міський голова може призначити виконувача обов’язків, який має право виконувати тільки господарські функції, а не функції керівника ЗМІ.
 
Щодо публікації в газеті «Хрещатик» міські депутати не погодилися з тим, що автор художнього твору має право вживати такі слова, оскільки вони містились не в окремо видрукованій книзі, а у засобі масової інформації. Члени комісії прийняли рішення звернути увагу керівництва газети на порушення ст.4 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» «Мова друкованих засобів масової інформації». У ній зазначено, що «Друковані засоби масової інформації в Україні видаються державною мовою, а також іншими мовами. Стиль і лексика друкованих засобів масової інформації мусять відповідати загальновизнаним етично-моральним нормам. Вживання лайливих і брутальних слів не допускається».
 
Також депутати вирішили зібрати максимум інформації щодо реального стану із створенням Київського медіахолдингу, про існування якого відкрито заявляє Леонід Черновецький. Профільна комісія хоче дізнатися, чи існує він, чи перебуває на стадії підготовки до створення. Як наголосив у коментарях сайту «За Київ» депутат Київради Олександр Бригинець, видання, що начебто входять до холдингу, у своїх публікаціях називають КМХ «неформальним об’єднанням»
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9827
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду