Померла актриса Софіко Чіаурелі

3 Березня 2008
6803
3 Березня 2008
09:46

Померла актриса Софіко Чіаурелі

6803
Померла актриса Софіко Чіаурелі

У Тбілісі сьогодні на 71-му році життя померла видатна актриса, народна артистка Грузії, лауреат різних міжнародних кінофестивалів Софіко Чіаурелі, передає «Эхо Москвы». Як повідомили в її сім`ї, в останні місяці вона важко хворіла.

 

Чіаурелі була дружиною легендарного грузинського телекоментатора і актора Коте Махарадзе, який помер в 2002 році у віці 76 років.

 

Софіко Чіаурелі в 1960 році закінчила в Москві Всесоюзний інститут кінематографії. За майже 50 років творчої роботи вона зіграла близько 150 ролей в кіно і театрі, була лауреатом грузинських, всесоюзних і міжнародних премій.

 

У 1974-1979 роках була депутатом Верховної Ради СРСР, в період незалежності Грузії нагороджена державними нагородами і орденами країни. У 80-90-х роках вона активно займалася громадською діяльністю. В останні роки Софіко Чіаурелі керувала тбіліським «Театром одного актора», який вона заснувала в 2000 році разом з Коте Махарадзе.

 

УНІАН

На фото - Софіко Чіаурелі у фільмі «Шукайте жінку»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду