Валентина Теличенко: є лише лінива імітація розслідування щодо замовників у справі Гонгадзе

25 Лютого 2008
13209
25 Лютого 2008
11:04

Валентина Теличенко: є лише лінива імітація розслідування щодо замовників у справі Гонгадзе

13209
Валентина Теличенко: є лише лінива імітація розслідування щодо замовників у справі Гонгадзе

Валентина Теличенко, передставниця Мирослави Гонгадзе в суді, виголосила свою промову у дебатах, потім була промова захисника. Далі, за словами пані Теличенко, «піднявся Протасов і заявив, що почуває себе настільки погано, що більше не може перебувати на судовому засіданні. Тому судді нічого не залишалось, окрім як припинити засідання. Наступне засідання призначене на 3 березня.

 

-На вашу думку, цю справу затягує саме Протасов, який весь час хворіє, чи є якесь глобальніше зацікавлення?

-Протасов сам зробив цю заяву. Я не лікар, щоб сказати, перебільшує він чи ні. Але вибору у нас немає. Каже, що не може – треба робити перерву.

 

-Ви вимагали більшого строку ув’язнення для підсудних?

-Для Протасова я погодилась з державним обвинуваченням і більше не вимагала: 14 років – достатньо великий термін. Адже є ще замовники, які винні більше, відповідно, максимальну міру покарання слід приберегти для замовників. Що стосується Костенка- ми йому вимагали мінімальну міру покарання і в сумі виходили на 8,5 років. Поповичу ми просили 10 років.

 

-Коли ви чекаєте за завершення цієї справи?

-Я сподіваюсь, що 3 березня з Протасовим все буде гаразд і ми працюватимемо. Решта справи не повинна зайняти багато часу: залишилось вислухати виступи в дебатах підсудних, репліки, останнє слово підсудних, і тоді суд іде до нарадчої кімнати. Скільки це буде часу – ніхто не може сказати.

 

-Наразі завершується процес над виконавцями, а чи просувається слідство щодо замовників?

-Слідство щодо замовників лишається заблокованим, ніхто його зараз не проводить. Де-юре воно нібито триває, але фактично є тільки лінива імітація Генеральної прокуратури, що, мовляв, іде розслідування. Крім лінивої інтерпретації я не бічу жодних дій.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ІМІ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду