Проект «Диваки» покидає ТОНІС і створює власний продакшн

22 Лютого 2008
9200
22 Лютого 2008
15:40

Проект «Диваки» покидає ТОНІС і створює власний продакшн

9200
Проект «Диваки» покидає ТОНІС і створює власний продакшн
Команда, що працювала над програмою «Диваки», покидає телеканал ТОНІС. Про це «Телекритиці» розповів ведучий програми Григорій Вагапов.
 
За словами Григорія, усі п’ятеро осіб, що працювали над проектом, написали заяви на звільнення за власним бажанням. «Телеканал не в змозі забезпечити нас ані технікою, ані фінансовими ресурсами. Зараз на ТОНІСі є певні проблеми із проектами власного виробництва. Можливостей для розвитку на каналі в нас уже немає, є лише можливість деградації, тому проект "Диваки" вирішив, що час тікати з телеканалу ТОНІС», – сказав Григорій Вагапов. За його словами, останні випуски програми вийдуть в ефір у найближчі два тижні.
 
За словами Галини Химич, авторки та режисерки проекту, бюджет «Диваків» не переглядався вже близько трьох років і становить трохи більше чотирьох тисяч доларів на місяць. Програма вперше з'явилася в ефірі 29 січня 2005 року. «Тогочасний керівник ТОНІСа Віталій Докаленко взяв нас як молоду команду і сказав, що ми маємо протриматися три місяці. Тоді не дуже вірилося, що в Україні є достатня кількість диваків, аби довго їх показувати», – каже Галина. Проект, за її словами, виявився вдалим, і його концепція за три роки не мінялась.
 
Тепер команда «Диваків» планує відкрити власну продакшн-студію «Диваки продакшн», яка має продовжити виробництво програми та запустити низку нових розважальних проектів і документальних фільмів. «Ми вже давно, працюючи над програмою, звикли розраховувати на самих себе і в якийсь момент зрозуміли, що вже де-факто стали продакшном, який працює на своїй техніці, – пояснює Григорій Вагапов. – У нас величезна база героїв. За той час, що ми робили програму «Диваки», в нас повністю сформувалась команда. Ми самодостатні й готові робити своє». Авторські права на програму належать Галині Химич. Де саме виходитиме програма надалі, невідомо, але команда проекту вже проводить переговори з основними українськими телеканалами і мають певні попередні домовленості.
 
Григорій Вагапов не виключає співпраці з ТОНІСом у майбутньому. «Ми розходимось мирно. "Диваки" - одна з найбільш рейтингових програм власного виробництва на каналі (частка аудиторії 18+ має 0,82% за середньої частки каналу 0,87%. – «ТК»), тому нам навіть трохи прикро, що нас так легко відпустили. Хоча виконувач обов’язків голови правління Дмитро Тузов запропонував нам робити сюжети для ранкових блоків», – розповідає Григорій Вагапов. Утім, за словами Галини Химич, у бюджеті каналу не передбачена співпраця з продакшнами.
 
Інвесторів продакшн-компанія «Диваки продакшн» не має, і фінансуватиметься коштом команди. Крім «Диваків», планується запустити ще кілька проектів, серед яких – програма про мотоцикли. «Ми ще не визначились, чи буде це окрема програма, чи рубрика про мотоцикли в одній із автомобільних програм, – каже Григорій Вагапов. – До запуску цього проекту все готово, і я певний, що ринок матиме до неї інтерес». Також у нового продакшна є готова концепція циклу документальних фільмів, а також заплановане створення «першої дивакуватої програми про секс».
 
«ТК» звернулася до Дмитра Тузова, однак він поки що відмовився від коментарів, зазначивши, що «питання щодо цієї програми поки що вирішується».
 
Наталія Данькова, «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9200
Теги:
Коментарі
22
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віталій Крутій
5927 дн. тому
Доброго дня Вася! Вам особисто, як людині, що все знає і, крім того, має нестримну потребу своїми видатними знаннями поділитись зі світом, повідомляю: я зараз зайнятий глибокими структурними реформами, щоб все те, що ви тут творили останніх кілька років, почало, на кінець, працювати правильним чином і був не тільки процес, а й результат. Щоб і Тоніс, в тому числі, зайняв те місце в медіа просторі України, на яке давно заслуговує. Такі речі, друже Вася, не робляться враз. А на ситуацію з програмою «Диваки» зверну увагу, дякую за підказку, можливо там виявиться не все так однозначно. Усім «васям» та іншим зацікавленим великий привіт і якщо у вас є, щось більше аніж «тяв на форумі» – заходьте, ми детально обговоримо ваші ідеї та пропозиції і разом визначимо їх конкурентоспроможність.
Галка
5927 дн. тому
Хлопці та дівчата, ми теж бажаємо вам успіхів на творчій ниві!!! Бажаємо переживати ті ж самі позитивні емоції від виготовлення нових та цікавих проектів. І, можливо, навіть тих неповторних митей, коли вихід програми мав би зірватися через брак техніки, але десь о третій ночі в ніч перед ефіром власний творчий ентузіазм рятує і програма таки виходить в ефір. Дай Боже почути вам стільки ж гарних слів від простих глядачів, які поняття не мають про рейтинги та не увійшли у випадкову вибірку. Для особливих романтиків бажаємо тих же технічних негараздів, що пережили ми на каналі, бо тільки це загартовує. Тонісу щиро дякуємо за ті умови, які спонукали нас придбати власну техніку (і не лише камери). Приєднуйтесь, завжди готові до співпраці з творчими особистостями. Одне прохання: не треба зараз нами маніпулювати, граючи на публіку роль ображених. Нам так добре, що ми на це не ведемося?
вася
5928 дн. тому
Я. вам скажу ----------- ни че го.
5928 дн. тому
Любі друзі!А, що робить у вашому медіа- пон Крутій???????????? мабудь нічого!?Дивно!
ЗіксЗіксОне
5928 дн. тому
Б.ригада Т.ворчих І.ніціятив ZixZixOne Висловлює свою підтримку щодо потужного кроку "Диваків" У даній ситуації БТІ ZixZixOne готова до спіупраці з "Диваки продакшн" для подальшого вступу продакшн у корпорацію "генії УСЕсвіту" Творчє натхнення не повинно обмежуватися одним форматом ЗіксЗіксОне
ВОВЧИК
5928 дн. тому
Якщо Костерін трохи грошей дасть, то Тоніс- засміеться..............
ГаляМур и К
5928 дн. тому
На счет рейтинговости программы, можно поспорить.самый последний пример: суббота 16.02.2008 "рейтинговая" программа "дываки" не вошла даже в десятку рейтинговых программ дня на канале. Скажу больше, рейтинг дываков ниже общего рейтинга канала. Да, в повторе (в вс.) программу посмотрелпи хорошо, НО за счет того, что перед программой шла "самая смешная реклама". Свой продакш - респект Вам ребята, так когда-то сделали Ногины и у них пока все путем. Но вот у Ногиных всегда были денежные клиенты, таже Хортица, например, а Вы за 3 года ничего не продали, была "фабрика", кажется, но ее благополучно увела "реальная программа". Конечно, за 3 года у вас набралось много материала и теперь можно его продавать, делая какие-то свои программы, фильмы Но ребята, а честно ли это? Возиможно, камера для съемок была ваша, а остальное??? Хотите уходить - уходите только без рассказов о том, как вы спасали рейтинг канала.
Грег
5929 дн. тому
Друзья, никто никого не пытался унизить! Все сказанное в интервью ТК - сказано не со зла, а от радости :) Мы уходим потому, что нам нужно развиваться. А строки о деградации подразумевают, что если люди не развиваются, то они деградируют. Я ни в чем не упрекаю Тонис, живите как хотите, но мне скучно на канале, который не прислушивается к мнению редакции одной из самых рейтинговых своих программ (подтверждено ТК). К тому же нас никто и не пытался удержать – типа, вы решили? – Идите! Вот это немного обидно! Ну да бог с ним, мир тесен, надеюсь, Дима сделает правильные выводы и все-таки сможет справиться с негативными тенденциями на канале! Искренне в это верю. Удачи, Тонис! Мы вас тоже любим :)))))
Gocal
5929 дн. тому
Диваки! Йдіть на загальнонаціональні канали. У Львові вас теж вже не показують. Останню програму дивилася десь рік тому. Хочеться продовження і сподіваюсь, про те, що ви стали нудними, набррехали ваші недобросовісні конкуренти:)
Блин
5929 дн. тому
Переходите на нормальный канал, ато в Одессе Тонис перекрывают по вечерам всяким мусором. Програма клёвая и на редкость добрая. Удачи.
Джим
5929 дн. тому
На канале не так страшно как тенденциозно утверждают некоторые. А вот про разворованное хотелось бы услышать поподробнее? Ибо вранье угнетает. Хотя бы минимальные факты или намеки, плиз?
5929 дн. тому
Згоден з людиною, колектив на Тонісі дуже чудовий, сам з ними працював.
5929 дн. тому
Програма вже стала ніяка. А Тоніс,хорощий канал і люди працюють дуже добрі, а ви дуже злі, хто пише таку ганьбу.
sarbik
5929 дн. тому
А я смотрю новости на Тонисе. И не знал, что у них с техникой такая засада... Держитесь, ребята!
kokon
5929 дн. тому
Чому в навколо "ТК", принаймні у форумах, стільки брехні? Людина, яку ви називаєте "адміном по машинам" все життя була виконавчим продюсером новин. На цій же посаді вона і залишається нині. Але якщо хтось знайде кращого організатора, хай першим кине камінь у монітор свого ПК.
makinto
5930 дн. тому
Да нет, вы все напутали. До Княжицкого и Тузова "Тонис" просто процветал. На нем была самая лучшая в мире аппаратура. Она не разваливалась и не глючила. Камеры были не образца 1992 года выпуска, а все как на SNN. Да и канал входил даже не в первую десятку, а был лидером телевизионного рынка и не только украинского. Может хватит врать?
Телезрительница
5930 дн. тому
Полностью согласна с Джимом. А "Диваки" просто уже никто не смотрел, потому что это было уже не "дивно" и нечего финансировать проекты, которые никто не смотрит
Локер
5930 дн. тому
Послушайте Вы, знающий наш. Если канал на котором нет камер (всё в раздолбаном состоянии), где уже всё разварованно,где нет нормальных монтажных станций, а собираются из 3 одна,где эфирка дышит на ладан...и ещё много чего. Смотреть мне его и не нужно, держится канал,сори,на соплях. Продукт гоняется как мультипоказ...потому как денег нет,почти.Программы, плакать хочется. Запускается так просто, потому как по закону нужны,свое производство. Рейтинг канала с начала 2007 года упал ниже плинтуса,канал твердо держался в 10, а то и в 5. Сейчас что-то в районе 20+.А Тузов не руководитель,и не был им ни когда.Потому как ни кто на канале не поставит админа по машинам - ПРОДЮСЕРОМ! Поздравляю - изменения видны, только к лучшему ли?!
Джим
5930 дн. тому
Легко как-то товарищи Лола и Локер смешали все в большую кучу. Так и хочется написать – большую кучу г. И канал им не тот, и руководитель, видите ли, не очень по душе. Только прежде чем трындеть нужно посмотреть канал, может тогда и мнение измениться. ТОНИС не имея таких возможностей как у главных "собирателей" рекламного рынка - Интера, плюсов і пинчуковского холдинга – достойно держится в обществе общенациональных каналов. После прихода Д.Тузова на главную должность на канале видны изменения к лучшему. Появились новые программы, в частности "Життя", "короткі новини". Хороший рейтинг у возобновлюнной программы "Сильні світу сього". Так, что сегодня рановато подводить итоги работы и канала и его уководителя.
Саша
5930 дн. тому
Гришка! Так держать! Сейчас каналы не думают головой отпуская команду. Продакшн - это выход
Лола
5930 дн. тому
Конечно, в формат Тониса эта программа не вписывалась, ей самое место где-то на Новом или на М1. Хорошо, если купят, а если нет? И поверьте, под крышей канала всё же легче, чем на своих хлебах. А Тузову, по всему видно, осталось не долго.
Локер
5930 дн. тому
Тузов,не управленец,а исполнитель. Дела на канале припаршивые эт правда. Вот он и лишился по своей лишь вине, одной из самых качественных и главное рейтинговых прог на канале. Ума нема.... Удачи и развития,Диваки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду