ESG інвестувала 15 млн гривень у технічну модернізацію

21 Лютого 2008
1946
21 Лютого 2008
17:51

ESG інвестувала 15 млн гривень у технічну модернізацію

1946
ESG інвестувала 15 млн гривень у технічну модернізацію
Комунікаційна група ESG продовжує готуватися до старту супутникового телеканалу УБР. Зараз компанія запустила відеопортал бізнес-контенту ubr.ua. І хоча керівник проекту ubr.ua  Олена Сидоренко наголошує на тому, що новий портал – це альтернатива телебаченню, в ESG розраховують, що він стане комунікаційною платформою для розвитку нового супутникового телеканалу УБР.
 
За словами генерального продюсера ESG Людмили Обертинської, тестовий запуск каналу планується восени, а за пару місяців потому УБР розраховує вийти в повноцінний ефір. «Ми отримали повторну ліцензію і протягом року реалізуємо її, як це передбачено законом. Уже майже готові наші виробничі потужності», – сказала «Детектор медіа» пані Людмила.
 
Нагадаємо, що 13 лютого Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повторно видала ліцензію на супутникове мовлення бізнес-каналу УБР. Як розповіла «Детектор медіа» член Нацради Тетяна Лебедєва, представники каналу пообіцяли вийти в тестовий ефір протягом чотирьох місяців. Однак це була лише пропозиція ввічливості членам Нацради, насправді за законом канал знову має рік на те, щоб розпочати мовлення. І навіть якщо УБР не запустять за чотири місяці, жодних санкцій проти них не буде вжито. «Так вони тільки порушать свою джентльменську обіцянку», – зазначила Тетяна Лебедєва.
 
У модернізацію своєї технічної бази компанія ESG інвестувала близько 15 млн. гривень, повідомив «Детектор медіа» генеральний директор комунікаційної групи ESG Юрій Каплуненко. Компанія впроваджує серверну технологію, яка дозволяє виробляти телевізійний та онлайновий продукт і передбачає функції створення контенту для мобільних операторів. Тобто це інвестиція не лише в майбутній телеканал УБР, а в усі проекти комунікаційної групи ESG. Саме ж утримання каналу коштуватиме порядку 60 тис. доларів щомісячно.
 
Про особливості серверної технології розповіла Людмила Обертинська: «Коли журналіст повертається зі зйомок зі звичайною відеокасетою, він оцифровує свій матеріал за допомогою спеціальної технології, і вже в оцифрованому вигляді матеріал потрапляє на сервер. Під час оцифровки матеріал описується за допомогою спеціальних даних, стає зручним для архівування. Паралельно з оцифровуванням журналіст може розшифровувати свої матеріали, дивитися синхрони, які зняв. Відео є водночас доступним і іншим користувачам». Вартісна технологія потребує великих інвестицій на початку, зате згодом дає можливість нарощувати ресурс швидше, ефективніше й дешевше: наприклад, дозволяє економити на монтажі. Нею вже користуються журналісти й редактори порталу ubr.ua.
 
Людмила Обертинська наголошує на тому, що телеканал УБР відкриє нові телевізійні обличчя. Втім, «поки що важко сказати, хто це буде, оскільки ще не час про це говорити», – підкреслила вона. Юрій Каплуненко повідомив «Детектор медіа», що зараз компанія формує кадровий резерв телеканалу. Задля цього працює Школа ESG для підготовки журналістів і ведучих. Тривають кастинги, щоб у жовтні – першій половині листопада сформувати штатний розклад каналу УБР.
 
Раніше колишній маркетинговий директор ESG Ігор Романюк розповідав «Детектор медіа», що на УБР дублюватиметься частина програм, які ESG продукує для ефірних телеканалів. Людмила Обертинська заперечила цю інформацію: «Ми для інших телеканалів готуємо ті програми, які потрібні саме цим телеканалам, які співвідносяться з їхньою програмною політикою. Що стосується УБР, то це буде канал розповсюдження ділового контенту. Він буде розвиватися саме в рамках такої концепції. Ми мовитимемо для людей, які задіяні в бізнесі, які цікавляться економікою».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1946
Теги:
Читайте також
19.03.2008 17:37
Тарас Загородний
для «Детектор медіа»
4 052
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЗЛОЙ ДЯДЯ
5909 дн. тому
З такими темпами "модернізації" журналісти ще довго в компанії працюватимуть за 100 грн. за сюжет, як зараз, ну а керівництво себе не обділить і купить ще пару "лексусів", надихаючи на заказуху чергових лохів
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду