Нацрада повторно видала ліцензію бізнес-каналу УБР (ESGroup)

13 Лютого 2008
25500
13 Лютого 2008
17:54

Нацрада повторно видала ліцензію бізнес-каналу УБР (ESGroup)

25500
Нацрада повторно видала ліцензію бізнес-каналу УБР (ESGroup)
На засіданні 13 лютого 2008 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повторно видала ліцензію на супутникове мовлення бізнес-каналу УБР (ESGroup). Нагадаємо, ES Group отримала ліцензію на супутникове мовлення у грудні 2006 року. Згідно з цією ліцензією протягом року компанія мала вийти в ефір під логотипом УБР і запропонувати глядачеві супутниковий бізнес-канал.
 
Проте, як пояснювали представники компанії на засіданні Нацради в січні, вони не мали змоги розпочати мовлення протягом року через незадовільний стан приміщення і складну процедуру узгодження ремонтних робіт в НТКУ, у якої ESGroup ці приміщення орендує. Як аргумент на свій захист, представники ES Group висували репутацію компанії та інтереси 50 працівників, які можуть опинитися на вулиці у разі, якщо Нацрада відмовить компанії у пролонгації ліцензії.
 
Проте Нацрада нагадала телекомпанії, що норма закону «Про телебачення і радіомовлення» є нормою прямої дії: якщо компанія не виходить в ефір протягом року після отримання ліцензії, то документ анулюється автоматично. У разі технічних проблем компанія має попереджати Нацраду завчасно та надавати відповідні документи для підтвердження, чого з боку ESGroup зроблено не було.
 
«Ви зараз закликаєте Нацраду думати про своїх працівників, проте самі ж про них не подбали», - парирувала «трейдюніонний» аргумент ESGroup член Нацради Тетяна Лебедєва.
 
У результаті дискусії між мовником та регуляторним органом телеканал УБР отримав ліцензію повторно із вимогою знову сплатити ліцензійний збір та вийти в ефір протягом чотирьох місяців.
 
Параметри супутникового каналу УБР:
 
Оператор телекомунікацій – ДП «Укркосмос»
 
Супутниковий ретранслятор – Hellas Sat 2
 
Обсяг мовлення – 12 год/добу (12.00 – 24.00)
 
Українська мова – не менше 80%
 
Засновники/власники: Юрій Каплуненко (70%), Олександр Юраков (30%).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25500
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
hut
5934 дн. тому
а кому нада этот канал.
5934 дн. тому
Не смешите мои тапочки, сроду ESG про своих людей не думала! Взяли больше, чем могут поднять, вот и сели в лужу!
5935 дн. тому
День сурка?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду