Відбулась пряма трансляція опери «Фальстаф» через супутник SIRIUS 4

21 Лютого 2008
9850
21 Лютого 2008
12:14

Відбулась пряма трансляція опери «Фальстаф» через супутник SIRIUS 4

9850
Відбулась пряма трансляція опери «Фальстаф» через супутник SIRIUS 4
19 лютого 2008 року відбулась пряма трансляція через супутник SIRIUS 4 оперного спектаклю «Фальстаф» у виконанні Королівської шведської опери. Демонстрація відбувалась у 30 цифрових кінотеатрів по всій Швеції у стандарті HD. Раніше подібна технологія застосовувалася з успіхом для трансляцій з Метрополитен Опера.

SIRIUS 4  - це перший супутник, сигнал максимальної потужності якого покриває всю територію України (запущений у космос 18 листопада 2007 року, введений в експлуатацію 29 січня 2008 року), що дозволяє приймати сигнал по всій території країни на невеликі антени діаметром від 60 см.

Завдяки супутнику SIRIUS 4 в Україні стала доступною трансляція телеканалів у HDTV-форматі.
 
«Очень показателен сам выбор произведения, предназначенный для трансляции, поскольку исполнение «Фальстафа» представляет необычайную трудность для вокалистов, дирижера и оркестра. Помимо виртуозного владения голосом, исполнение партитур этой оперы требует от певцов высокого уровня актерского мастерства, что связано со сложностью и богатством драматургических построений. Выбор именно этого произведения свидетельствует о высоком уровне музыкальной подготовки и широте кругозора публики европейских стран.  Технический прием, примененный для трансляции этой оперы, необычайно удачен. Ведь полноценное восприятие оперного произведения возможно лишь при условии присутствия зрителя на театральном представлении. Ввиду этого, демонстрация оперного спектакля на экранах кинотеатров с использованием современных звуковых и визуальных форматов является очень удачным приемом популяризации оперного искусства. К сожалению, для Украины реализация подобных проектов пока крайне затруднительна», - прокоментувала цю трансляцію українська оперна співачка Олена Гребенюк. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду