Починок готовий назвати ім’я заступника Олійника, який хотів «підкупити» газету «Експрес»

14 Лютого 2008
17446
14 Лютого 2008
10:23

Починок готовий назвати ім’я заступника Олійника, який хотів «підкупити» газету «Експрес»

17446
Починок готовий назвати ім’я заступника Олійника, який хотів «підкупити» газету «Експрес»

«Ми готові назвати прізвище заступника голови Львівської ОДА, який пропонував нам гроші за те, щоб газета «Експрес» «правильно» висвітлювала діяльність львівського губернатора Олійника, але не робимо цього, бо ця людина погодилася співпрацювати із газетою у проведенні журналістського розслідування з цієї теми і конкретними діями довела цю готовність», – про це ЗІКу повідомив стратегічний редактор газети «Експрес» Ігор Починок.

 

«Ми пов’язуємо знищення вивіски газети на офісі з публікаціями про губернатора Олійника. Ми маємо непрямі докази, що губернатор давав вказівки певним людям вчиняти ці хуліганські дії проти газети», – наголосив Ігор Починок. (Йдеться про те, що спершу невідомі особи обклеїли фасад будинку, де мешкає керівник газети фотографіями убитої російської журналістки Політковської, потім були дзвінки з погрозами - "ми, вам писакам, повідриваємо вуха", а згодом було розтрощено вивіску газети на фасаді редакції.)

 

«Я знаю, що таке судова система і не плекаю ілюзій щодо перспективи судових позовів проти чинної влади. Факт публікації в газеті матеріалів про корупцію є достатньою підставою для порушення кримінальної справи. Мені не відомо, щоб міліція чи прокуратура порушила кримінальну справу за фактами публікацій в нашій газеті. Коли «сплять» правоохоронні органи, то який сенс іти до суду?! Ми не боремося проти влади, а висвітлюємо її діяльність. Інша річ, як влада реагує на це. Водночас я все-таки сподіваюся, що прокуратура у цій справі виявить принциповість і послідовність, хоча у мене є підстави сумніватися у цьому», – зазначив Ігор Починок.

 

Нагадаємо, що 11 лютого Львівська облдержадміністрація надіслала лист прокурору Львівської області Олексію Баганцю. Приводом до такого кроку стала публікація у газеті «Експрес» статті « Кримінальні сторінки біографії губернатора», де її автор Максим Заліско «вказує на те, „що губернатор присилав своїх заступників, і ті пропонували редакції великі гроші за те, щоб „Експрес” позитивно висвітлював його діяльність”» (цитата з листа). Заступники голови Львівської ОДА, що підписали листа (Тарас Батенко, Олександр Ганущин, Зінон Котик, Ярослав Пітко, Валерій П’ятак, Іван Стефанишин, Тарас Федак) вважають статтю публічним звинуваченням у замаху на дачу хабара.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17446
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду