Роман Абрамович має намір купити грузинську телекомпанію «Імеді»

8 Лютого 2008
6505
8 Лютого 2008
18:53

Роман Абрамович має намір купити грузинську телекомпанію «Імеді»

6505
Роман Абрамович має намір купити грузинську телекомпанію «Імеді»
Роман Абрамович має намір купити грузинську телекомпанію «Імеді». Про це  повідомило агентство «Інтерфакс» з посиланням на  грузинській газеті The Georgian Times.

За даними газети, угода купівлі-продажу «Імеді» може бути укладена найближчими днями. Між тим виявити це повідомлення на сайті The Georgian Times не вдається.
 
Власником контрольного пакету акцій телеканалу «Імеді», за твердженням Генпрокуратури Грузії, є бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, який був одним із суперників Михаїла Саакашвілі на дострокових президентських виборах у Грузії.  Восени 2007 року Бадрі Патаркацишвілі передав контрольний пакет телекомпанії американській корпорації News Corp.
 
Генпрокуратура порушила карну справу щодо Патаркацишвілі по звинуваченню у спробі організації державного перевороту. Мовлення телеканалу «Імеді» було припинене у листопаді 2007 року через введення в Грузії надзвичайного стану. Влада Грузії пояснила рішення про закриття каналу тим, що в його ефірі звучали заклики до дестабілізації обстановки в країні. За місяць обмеження зняли і канал знову вийшов в ефір. Втім уже наприкінці грудня його співробітники за власною ініціативою призупинили мовлення, заявивши, що не хочуть брати участь у протистоянні між Патаркацишвілі та грузинською владою. Наприкінці січня 2008 року з’явились повідомлення про те, що Національна комісія з телекомунікацій розглядає питання про призупинення ліцензії «Імеді».

 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6505
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду