detector.media
08.02.2008 18:53
Роман Абрамович має намір купити грузинську телекомпанію «Імеді»
Роман Абрамович має намір купити грузинську телекомпанію «Імеді». Про це  повідомило агентство «Інтерфакс» з посиланням на  грузинській газеті The Georgian Times.

За даними газети, угода купівлі-продажу «Імеді» може бути укладена найближчими днями. Між тим виявити це повідомлення на сайті The Georgian Times не вдається.
 
Власником контрольного пакету акцій телеканалу «Імеді», за твердженням Генпрокуратури Грузії, є бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, який був одним із суперників Михаїла Саакашвілі на дострокових президентських виборах у Грузії.  Восени 2007 року Бадрі Патаркацишвілі передав контрольний пакет телекомпанії американській корпорації News Corp.
 
Генпрокуратура порушила карну справу щодо Патаркацишвілі по звинуваченню у спробі організації державного перевороту. Мовлення телеканалу «Імеді» було припинене у листопаді 2007 року через введення в Грузії надзвичайного стану. Влада Грузії пояснила рішення про закриття каналу тим, що в його ефірі звучали заклики до дестабілізації обстановки в країні. За місяць обмеження зняли і канал знову вийшов в ефір. Втім уже наприкінці грудня його співробітники за власною ініціативою призупинили мовлення, заявивши, що не хочуть брати участь у протистоянні між Патаркацишвілі та грузинською владою. Наприкінці січня 2008 року з’явились повідомлення про те, що Національна комісія з телекомунікацій розглядає питання про призупинення ліцензії «Імеді».

 «Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY