Звіт НТКУ: 28 телепрограм, підвищення зарплати на 25%

1 Лютого 2008
21630
1 Лютого 2008
17:41

Звіт НТКУ: 28 телепрограм, підвищення зарплати на 25%

21630
Звіт НТКУ: 28 телепрограм, підвищення зарплати на 25%
Торік на Першому національному було створено 28 телепрограм, орієнтованих фактично на всі верстви населення. Так почав свій звіт за минулий рік перший віце-президент НТКУ Володимир Задорожний. (Як повідомляла «ТК», сьогодні відбулася підсумкова колегія Держтелерадіо, на котрій звітували, зокрема, представники державних медіа.)
 
Серед цих програм пан Задорожний назвав, зокрема, «Книгу.ua» «Кіно.ua», випуски міжнародних новин, «Прес-анонс», «Оперативну частину», «Експерти дозвілля», «Дрімляндію». Суттєвих змін, за словами представника НТКУ, набули соціальні та політичні ток-шоу «Один за всіх», «Точка зору», «Ваш вихід», «Далі буде». Крім того, глядачам було запропоновано соціальні та культурологічні проекти: триденний фольклорний фестиваль «Країна мрій», фестиваль вітчизняного документального кіно, «Український тиждень моди» тощо. Особливого значення на Першому національному набув соціальний проект «Благодійник року».
 
«Особливо хочу відзначити внесок Першого національного у вітчизняну документалістику. 2007 року об’єднаннями документальних та художніх фільмів, новин та музичних програм створено понад 60 документальних фільмів власного виробництва про визначні постаті України та історичні події. Зважаючи на особливий статус Національної телекомпанії та усвідомлюючи велику відповідальність щодо пропаганди патріотизму серед глядацької аудиторії, в ефірі Першого національного до всіх державних свят розміщуються тематичні телевізійні ролики. Приміром, до Дня вшанування пам’яті жертв голодомору та політичних репресій, Дня прапора, Дня незалежності України, до Шевченківських днів», – зазначив Володимир Задорожний.
 
«Треба відзначити, що завдяки НТКУ Україна вперше взяла участь у міжнародному танцювальному конкурсі Євробачення”, де, до речі, наша пара посіла друге місце. Участь у конкурсах “Євробачення”– продовжив він, – сприяє зміцненню позитивного іміджу України на міжнародному рівні». Також пан Задорожний зазначив, що протягом минулого року Академія української преси тричі визнала «Новини» Першого національного найбільш об’єктивними новинами.
 
Стосовно планів телекомпанії на наступний рік, перший віце-президент НТКУ зауважив, що торік було започатковано низку проектів власного виробництва, які з’являться в ефірі Першого національного найближчим часом. Йдеться про щоденне ток-шоу «Суть жінок», щотижневе родинне шоу «Спокуса владою», програму для підлітків, пізнавально-розважальну програму «Мовний герць», програми «Правда в очі» та «Що? Де? Коли?». На думку доповідача, такі зміни контенту значно вплинуть на склад аудиторії телеканалу та підвищать рейтинги в Києві, на Півночі та у східних регіонах.
 
«Впродовж 2007 року тривала напружена робота, яка дала позитивні фінансові результати. Так, була зменшена кредиторська заборгованість більше ніж 12 млн грн. Завдяки придбанню нового обладнання активи компанії зросли майже на 25%. Виконання плану надходжень до спеціального фонду НТКУ – на 15% більше, ніж 2006 року. А надходження від оренди при незміні площі орендованих приміщень збільшено майже на 70%», – звітував пан Задорожний.
 
Серед досягнень доповідач також зазначив, що «середня заробітна плата працівників НТКУ зросла майже на 25%». Крім того, за словами Володимира Задорожного, «торік було придбано обладнання для автоматизованого комплексу виробництва інформаційних програм на сучасних мультимедійних технологіях, також було придбано обладнання для нової інформаційної студії. Закінчується ремонт майже 2 тисяч квадратних метрів для інсталяції та запуску цього обладнання. Окрім цього, було придбано дві мобільні телевізійні станції з апаратурою супутникового зв’язку. Модернізовано декілька існуючих ПТС з переводом їх у цифровий формат».
 
Серед завдань, які необхідно вирішити Національній телекомпанії у найближчій перспективі, – проблема фінансування трансляцій Чемпіонату Європи з футболу 2008 року, уможливлення якісніших трансляції під час Олімпійських ігор у Пекіні, підготовка до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, яка вимагає серйозного технічного переоснащення. Як висловився перший віце-президент НТКУ, телекомпанія розраховує на допомогу як уряду загалом, так і Держтелерадіо зокрема.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21630
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знавець
5936 дн. тому
вже й безпосередньому керівництву в очі брешуть : включають програми сторонніх виробників до обсягу "власного" мовлення! Дожилися! А Прутник такий собі наївний - ковтає ту брехню мовчечки! Чи вони з ним також діляться? Чи хтось проведе нарешті серйозну перевірку бурхливої фінансової діяльності Докаленка,Задорожного та їхньої свити чи вони й далі продовжуватимуть {CENSORED}.?!
5937 дн. тому
було створено 28 телепрограм - дивлюсь у тижневу програму УТ-1 і не бачу цих 28 нових передач. Лише сторонні виробники, Євробачення, спортивні змагання, документальні фільми. Якщо до цієї кількості було включено разові передачі, концерти, прямі трансляції, сюжети до певних календарних дат - шановні, попереднє керівництво за рік створювало в десятки разів більше подібних та циклових програм на рік.Ви - бездари. А щодо 25% збільшення заробітної плати - не дуріть народ. Це банальна індексація заробітної плати, передбачена чинним законодавством при таких темпах інфляції. ЯК же ви хочете залишитися при поділі таких безмежних фактично неконтрольованих грошових потоків на Національній телекомпанії! Ага, а ваші працівники - відверті дурні: взагалі не здогадуються, де собаку зарито
Старый
5937 дн. тому
Коза отчета еще при Щербицком была написана. "А надходження від оренди при незміні площі орендованих приміщень збільшено майже на 70%" Не позорьтесь! Доходы от аренды могли бы и на 700% вырости (если бы расчеты в конвертах прекратили)...
5938 дн. тому
Капец, как все хорошо!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду