Едуард Прутнік: Вперше за історію незалежності не було зауважень до роботи державного телебачення і радіо під час виборів

1 Лютого 2008
10634
1 Лютого 2008
16:46

Едуард Прутнік: Вперше за історію незалежності не було зауважень до роботи державного телебачення і радіо під час виборів

10634
Едуард Прутнік: Вперше за історію незалежності не було зауважень до роботи державного телебачення і радіо під час виборів
Першого лютого 2008 року відбулася колегія Держтелерадіо, на якій було підбито підсумки роботи за 2007 рік та окреслено плани на 2008-й. Голова комітету Едуард Прутнік коротко доповів про результати за всіма напрямами діяльності.
 
За його словами, у сфері державного телерадіомовлення зафіксовано найбільші за часи незалежності темпи зростання обсягу виробництва теле- і радіопрограм (відповідно 23% та 13%). Повернення в 2007 році Концерну РРТ до сфери управління Держтелерадіо дозволило підвищити ефективність роботи. Вперше за роки незалежності, зауважив пан Прутнік, Концерн у вигляді податків скерував до бюджету коштів більше, ніж отримав в якості фінансування трансляції державних мовників. Доходи Концерну РРТ у 2007 році становлять 20%, чистий прибуток збільшився втричі.
 
Оскільки 2007-й був Роком української книги, вів далі голова комітету, Держтелерадіо вважав пріоритетним напрямком своєї діяльності відновлення регулювання та розвитку сфери книговидавництва та книгорозповсюдження. В результаті обсяги виробництва книжкової продукції зросли на 26%, за накладами – на 13%. Таких показників вдалося досягти й завдяки налагодженню співпраці з ДАК «Укрвидавполіграфія». Протягом минулого року в компанії ліквідовано заборгованість із виплати зарплати, на чверть зросли доходи і прибуток, а капітальні інвестиції на технічне переоснащення підприємств ДАКу збільшилися у 12 разів.
 
До того ж, за словами Едуарда Прутніка, вперше за останні роки повністю виконано державну програму «Українська книга», забезпечено випуск 135 назв книг загальним накладом 650 тисяч примірників.
 
«Значну увагу Комітет приділяв системній боротьбі з корупцією. Нам вдалося не допустити прихованої приватизації та незаконного захоплення державного майна (студія Укртелефільм”), триває війна з численними орендарями, які ведуть полювання на власність у центрі Києва», – зазначив голова Держтелерадіо.
 
Він також додав, що існують системні проблеми, які потребують вирішення на державному рівні. Це і спроби ідеологізації інформаційної галузі, і домінування політичних критеріїв в оцінках роботи Держтелерадіо. Це при тому, наголосив доповідач, що вперше за роки незалежності за результатами висвітлення виборів (парламентських виборів 2007 року) жодна з політичних сил України не висловила претензій до роботи державного телебачення і радіо. «Єдиною ідеологемою у роботі інформаційної галузі має стати цілісність держави, ідеї терпимості, соціальної відповідальності, прагматичного патріотизму. Не плакатного, а усвідомленого і щирого», – сказав Едуард Прутнік.
 
Що ж до планів, то головними, за словами доповідача, завданнями у сфері інформаційної політики Держтелерадіо бачить підготовку Інформаційного кодексу та проектів змін до законодавства про суспільне мовлення. У сфері телерадіомовлення комітет планує завершити технічне переоснащення ОДТРК та збільшити обсяги виробництва власного продукту. Державну програму технічного переоснащення Концерну РРТ буде змінено з урахуванням технічних потреб побудови інфраструктури цифрового телерадіомовлення. У книговидавничій та поліграфічній сферах, як сказав голова Держтелерадіо, вживатимуться заходи для продовження дії режиму пільгового оподаткування вітчизняних суб’єктів видавничої справи, технічного переоснащення поліграфічних підприємств. Комітет працюватиме над введенням до категорії соціальної реклами пропаганди української книги.
 
Окрім доповіді Едуарда Прутніка, члени колегії та гості мали змогу почути короткі звіти НТКУ, НРКУ, «Укрінформу», Концерну РРТ, книговидавців та інших за 2007 рік. У дискусії стосовно доповіді взяли участь народний депутат Дмитро Табачник (фракція Партії регіонів), голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, голова НСЖУ Ігор Лубченко, представники обласних управлінь преси та інформаційної політики, ОДТРК. Члени колегії оцінили роботу Держтелерадіо як «позитивно-задовільну».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду