У Харкові виступили з ініціативою створення комісії з журналістської етики

22 Січня 2008
12283
22 Січня 2008
15:03

У Харкові виступили з ініціативою створення комісії з журналістської етики

12283
У Харкові виступили з ініціативою створення комісії з журналістської етики

Голова правління асоціація «Журналістська ініціатива» (Харків) Ангеліна Солдатенко виступила з ініціативою створення комісії або комітету з журналістскої етики.

Як повідомив сайт «Настоящий дозор», її підтримав співголова харківської правозахисної групи Євген Захаров, а також більшість присутніх на круглому столі «Етика поведінки журналістів в умовах конфліктних ситуацій». Учасники заходу висловилися за те, щоб ця комісія не тільки займалася відстеженням дотримання журналістами етики своєї професії, але й допомагала їм у конфліктних ситуаціях, вирішувала організаційні та правозахисні питання. Загалом цей орган може стати обєднуючим фактором для харківського жуналістського корпусу. Поштовхом до проведення круглого столу став інцидент зі знімальною групою «АТН» біля приміщення «Мегабанку», повідомляє «Настоящий дозор».

Як стало відомо «Детектор медіа», Євген Захаров ставиться до ініціативи досить песимістично. «Загалом ідея непогана і давно обговорюється, але в наших сьогоднішніх реаліях, коли всі харківські ЗМІ заангажовані однією або іншою політичною силою (промерські або прогубернаторські), результативна діяльність такої комісії малоймовірна. Тому я налаштований щодо створення комісії з журналістської етики досить песимістично», – зазначив Євген Захаров «ТК».

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду