Редактор газети «Баришівські вісті» розпочала голодування

19 Січня 2008
27113
19 Січня 2008
15:31

Редактор газети «Баришівські вісті» розпочала голодування

27113
Редактор газети «Баришівські вісті» розпочала голодування

Редактор газети «Баришівські вісті» Наталія Кириленко розпочала тижневе попереджувальне голодування на знак протесту проти беззаконня у сфері інформаційної діяльності. Таким чином вона намагається вирішити той конфлікт, який виник між газетою та районною раду Баришівки.

Як розповіла Наталія Євгеніївна «Телекритиці» протистояння триває вже не перший рік: «Все це відношення спровокувало те, що газета почала писати, як відбуваються сесії районної ради, "без купюр". В тому числі лунала критика на адресу її голови Анни Шевчук. Врешті вона почала звинувачувати нас в тому, що ми паклюжимо честь депутатів, хоча ми просто показували на своїх сторінках те, що воно роблять».

Останньою краплею стало рішення, яке було прийнято комісією районної ради з питань регламенту та контролю за виконанням рішень ради на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 13 грудня 2007 року. Згідно нього було вирішено звільнити Наталію Кириленко з посади головного редактора за грубе порушення своїх трудових обов’язків. Також депутати прийняли рішення позбавити газету фінансування і наказали трудовому колективу в п’ятиденний термін звільнити приміщення редакції для послідуючого розміщення на цих площах районного інформаційного агентства.

«По-перше, я хочу добитися розголосу цієї ситуації і сподіваюся на підтримку своїх колег. По-друге, треба, щоб районна рада скасувала своє рішення, яке є неправомірним. Якщо районній раді не подобається така газета, вони повинні вийти зі співзасновників та попередити про це заздалегідь за 2 місяця. Але все це має відбуватися законним шляхом. Хай виконують все те, що прописано в законі про ЗМІ», – наполягає Наталія Кириленко.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27113
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lENY
5939 дн. тому
ПРО ПОЧАТОК КАР’ЄРИ РЕДАКТОРКИ: "Два дні тому до мене, наприклад, приїхали з Баришівської районної газети «Баришівські вісті». Там за півроку поміняли уже третього редактора. То з дитячого садка беруть, то педагога зі школи... Чинний головний редактор — теж не професійна журналістка, без досвіду роботи. Колектив із дев’яти чоловік висловив їй недовіру. Тоді в редакцію прийшов голова райдержадміністрації і наказав їй замість нинішнього колективу набрати нових людей. "( Ігор Лубченко, інтерв’ю газеті "День", 4 листопада 2005 року)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду