detector.media
19.01.2008 15:31
Редактор газети «Баришівські вісті» розпочала голодування

Редактор газети «Баришівські вісті» Наталія Кириленко розпочала тижневе попереджувальне голодування на знак протесту проти беззаконня у сфері інформаційної діяльності. Таким чином вона намагається вирішити той конфлікт, який виник між газетою та районною раду Баришівки.

Як розповіла Наталія Євгеніївна «Телекритиці» протистояння триває вже не перший рік: «Все це відношення спровокувало те, що газета почала писати, як відбуваються сесії районної ради, "без купюр". В тому числі лунала критика на адресу її голови Анни Шевчук. Врешті вона почала звинувачувати нас в тому, що ми паклюжимо честь депутатів, хоча ми просто показували на своїх сторінках те, що воно роблять».

Останньою краплею стало рішення, яке було прийнято комісією районної ради з питань регламенту та контролю за виконанням рішень ради на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 13 грудня 2007 року. Згідно нього було вирішено звільнити Наталію Кириленко з посади головного редактора за грубе порушення своїх трудових обов’язків. Також депутати прийняли рішення позбавити газету фінансування і наказали трудовому колективу в п’ятиденний термін звільнити приміщення редакції для послідуючого розміщення на цих площах районного інформаційного агентства.

«По-перше, я хочу добитися розголосу цієї ситуації і сподіваюся на підтримку своїх колег. По-друге, треба, щоб районна рада скасувала своє рішення, яке є неправомірним. Якщо районній раді не подобається така газета, вони повинні вийти зі співзасновників та попередити про це заздалегідь за 2 місяця. Але все це має відбуватися законним шляхом. Хай виконують все те, що прописано в законі про ЗМІ», – наполягає Наталія Кириленко.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY