Проект «Чернігівський монітор» запрошує журналістів до участі в антикорупційній програмі

13 Січня 2008
12371
13 Січня 2008
14:13

Проект «Чернігівський монітор» запрошує журналістів до участі в антикорупційній програмі

12371
Проект «Чернігівський монітор» запрошує журналістів до участі в антикорупційній програмі
2008 року проект «Чернігівський монітор» розпочинає нову програму, присвячену боротьбі з корупцією та бюрократією в органах влади.
 
«Наш досвід та досвід наших колег свідчить про те, що отримати оперативну інформацію, особливо ту, яка соціально важлива у більшості органів влади Чернігівщини досить важко. Або пропонують надіслати інформаційний запит «по формі», щоб або відповісти наприкінці терміну або надати відповідь, з якої нічого не можна зрозуміти. В той же час різноманітні чутки стосовно гострих питань не сприяють ні прозорості інформаційного поля Чернігівщини, ні покращенню іміджу владних структур та окремих політиків», - пояснюють необхідність такої програми її організатори.
 
«Чернігівський монітор» у рубриці «Чи правда, що…» ставитиме гострі питання та пропонуватиме представникам влади відповісти на них. Відповіді прийматимуться з офіційних електронних адрес, або коли будуть розміщені на офіційних веб-ресурсах органів влади. Організатори пропонують усім журналістам приєднатись у постановці гострих запитань, і планують щоквартально підбивати проміжні підсумки та складати рейтинг бюрократизації Чернігівщини. За підсумками року буде вручено антипремію «Будяк Чернігівщини».
 
Аналогічну проблему комунікації між ЗМІ та органами влади обговорили в Криму учасники круглого столу, організованого в рамках регіонального проекту «Детектор медіа». Як оцінюють ситуацію кримські журналісти та їхні опоненти у владних структурах - читайте тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12371
Читайте також
04.06.2009 07:33
Любов Потапенко, для «Детектор медіа»
19 534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду