«Свободу Савіка Шустера» визнано найвпливовішою телепрограмою 2007 року

26 Грудня 2007
14185
26 Грудня 2007
13:14

«Свободу Савіка Шустера» визнано найвпливовішою телепрограмою 2007 року

14185
«Свободу Савіка Шустера» визнано найвпливовішою телепрограмою 2007 року
Найвпливовішою телепрограмою року визнана «Свобода Савіка Шустера». Такі результати опитування, яке провели Центр соціологічних та політичних досліджень Соціовимір, Інститут масової інформації та МГО «Інтерньюз-Україна». Вони поцікавилися думкою провідних медійних експертів стосовно програм, які найбільше впливають на формування громадської думки в Україні та поведінку політичних еліт у 2007 році.
 
На другому місці серед політичних ток-шоу та інформаційних програм опинилася «Свобода слова» з Андрієм Куликовим (ICTV), а на третьому – «Подробности» на телеканалі «Інтер». Також впливовими експерти визнали «ТСН» на «1+1», «Час» на 5 каналі та «Вікна-новини» на СТБ. За їх словами, ці програми мають менші рейтинги, проте можуть похвалитися більш якіснішою аудиторією.
 
«Їх дивляться  люди, які мають вплив на прийняття рішень в українській політиці», - вважає директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.
 
Крім того, були визначені найвпливовіші політичні експерти, до яких найчастіше зверталися за коментарями українські ЗМІ.
 
Володимира Полохало назвали експертом, чиї прогнози були найбільш точними. Вадим Карасьов був визнаний найбільш публічним та цитованим політологом, в Володимира Малинковича - найбільш радикальним. Крім того, на наступний рік організатори пообіцяли ввести ще одну номінацію -  «Найбільш послідовний». Адже часто так трапляється, що в один той самий день політолог дає абсолютно протилежні прогнози в коментарях різним виданням.
 

За словами директора «Інтерньюз-Україна» Костянтина Квурта, країні бракує експертів, які б не асоціювалися з певними політичними силами. Він висловив сподівання, що у новому році серед політологів все ж таки з’являться нові імена.

 

Серед опитаних медійних експертів, повідомляє ІМІ, були Валерій Іванов (президент Академії Української преси), Андрій Шевченко (перший заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації), Тарас Петрів (Голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України), Євген Федченко (директор Могилянської школи журналістики), Наталія Лигачова (шеф-директор проекту «Детектор медіа»), Сергій Гузь (Голова незалежної медіа-профспілки), Єгор Соболєв (ведучий 5-го каналу, ініціатор акції «Не продаємося!»), Віталій Максимов (заступник головного редактора газети «Дело»), Олександр Чекмишев ( заступник директора Інституту журналістики), Роман Головенко (експерт Інституту масової інформації), Марина Пирожук (радіо «Свобода») та інші. Всього в опитуванні взяли 20 експертів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14185
Читайте також
19.02.2008 13:52
Костя Гнатенко
для «Детектор медіа»
25 761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду