«Оновлена» Анна Безулик – безпристрасний арбітр

22 Грудня 2007
23116
22 Грудня 2007
20:20

«Оновлена» Анна Безулик – безпристрасний арбітр

23116
«Оновлена» Анна Безулик – безпристрасний арбітр
Ток-шоу «Я так думаю» – один із довгожителів на каналі «1+1». Воно виходить регулярно з квітня 2002 року, і вже відсвяткувало своє п’ятиріччя.
 
Первинний формат проекту було запозичено з передвиборних дебатів. Тоді, в далекому 2002 році, студію було розділено на два сектори, що дебатували між собою, й окрему так звану незалежну групу, яка в процесі програми могла або висловити свою власну точку зору, або підтримати аргументацію однієї з груп, що дебатували протягом ефіру.
 
Через два роки після першого виходу в ефір проекту «Я так думаю» «Детектор медіа» (15 березня 2004 року) поскаржилася, що «суспільно-політичні ток-шоу як вид, жанр, формат – натура вітчизняного телебачення, що відходить», і що «спостерігати процес публічного висловлювання і зіткнення думок доводиться все рідше». Тоді ще ніхто не міг знати, що незабаром, завдяки початку формування в Україні громадянського суспільства і як наслідок – різкому зростанню інтересу українців до політики, суспільно-політичні шоу стануть чи не найпопулярнішим форматом більшості українських телеканалів.
 
Беззмінну ведучу ток-шоу Анну Безулик (на фото)  можна назвати першопрохідцем серед ведучих подібних ток-шоу в Україні. Їй довелося пережити й період «закручення гайок» наприкінці президентства Леоніда Кучми, й небувалий «розгул» свободи слова після помаранчевої революції. Утім, ведуча завжди всім присутнім у студії надавала змогу висловити свої думки щодо найгостріших подій у політичному житті країни. Завжди підготовлена, завжди «в темі», вона намагалася виглядати також завжди беземоційною. Найчастіше це їй вдавалося.
 
Потім настав період, коли, на наш погляд, ведуча стала трохи «перетискати» гостей у студії. Її манера вести програму стала жорсткішою, особиста думка ведучої вже чіткіше проступала над дебатами запрошених до студії експертів і гостей, навіть якщо ведуча цю думку жодним чином не висловлювала.
 
Наприкінці 2006-го – на початку 2007 років при перегляді деяких ефірів здавалося, що ток-шоу «Я так думаю» вже не витримує конкуренції, особливо зі своїм капітальним колегою за жанром, започаткованим на каналі ICTV проектом «Свобода слова». Джентльмен із посмішкою в костюмі від «Армані» поступово перетягнув до себе увагу глядачів із активною громадською позицією. Зрозуміло, що там і формат дещо інший, і час ефіру значно більший, тому у ведучого, власне, більше свободи, але жанр один – суспільно-політичне ток-шоу.
 
У червні 2007 року проект (разом з її автором і ведучою) пішов у творчу відпустку. Нарешті, після досить довгої перерви, у жовтні «Я так думаю» повернувся в ефір.
 
Треба віддати Аанні Безулик належне: переформатований проект засяяв новими гранями. Ефір у четвер 13 грудня, присвячений темі обрання пані Тимошенко прем’єр-міністром і пов’язаними з цим подіями в Верховній Раді, прикував увагу глядача на весь час показу. Навіть було шкода перериватися на рекламу.
 
Ток-шоу «Я так думаю» побудовано саме на зіткненні протилежних думок, отже особливо важливо для ведучого бути справжнім модератором процесу обміну цими думками, щоб не дати можливості жодній зі сторін перетворити ток-шоу на звичайну трибуну для проголошення гасел своєї політичної сили. Іншим не менш важливим завданням ведучого є всебічне розкриття конкретної теми ефіру з різних політичних точок зору і надання глядачеві можливості зробити власні висновки. Сьогодні Анна Безулик знову виглядає як безпристрасний арбітр, що не дозволяє гостям відволікатися від теми. Жодного зайвого слова або жесту, жодних зайвих емоцій.
 
Завжди приємно зазначати певний прогрес у будь-чому, й особливо приємно зазначати прогрес у розвитку політичної культури на телебаченні та в рівні фаховості й майстерності журналістів. Сподіваємося, що в умовах жорстокої конкуренції між телеканалами за глядача ми спостерігатимемо цей прогрес і надалі. Адже в результаті у виграші залишається саме глядач.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23116
Читайте також
27.12.2007 09:54
Інна Гончарова
для «Детектор медіа»
15 887
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SAM - Гончаровій
6151 дн. тому
"Що бачу, про те і пишу" - це спосіб продукування пісень, сидячи на ослі. А мова про ніби ж професійне інтернет-видання. Бачите, і слава Богу, переповідайте свої враження у себе на кухні.
Інна Гончарова
6152 дн. тому
SAM - Саме в "тривіальаній" констатації очевидного. Що бачу, про те і пишу. Сподобалося, і написала. До речі, коли сіла дивитися передачу 13 грудня, то думала, що буду лаяти. Бо до творчої відпустки передача стала вже нецікавою. Приємно було здивована. Чи Ви вважаєте, що можна тільки лаяти? Мабуть, саме тому всі ЗМІ пронизані суцільним негативом.
SAM
6152 дн. тому
Маєте рацію - таки промовиста.
otar
6152 дн. тому
2 SAM - Це рубрика така, глядацьких вражень без претензій на об'єктивність. "Очима глядача" - досить промовиста назва.
SAM
6152 дн. тому
Де у Гончарової "дослідження тенденцій"? У фразі про "сяєво" граней? У тривіальній констатації очевидного? Звідси й враження матеріалу замовного...
Телезритель
6152 дн. тому
Скажить, будь-ласка, шо то за примара - безлюдна?! До чого?! Ведуча ток-шоу Анна Безулик! Молодець!
Кукринікса
6152 дн. тому
Даруйте! Чи я геть очманів? Наче б то писав: Бузулик-наснаги! А на сайті - Безлюдній! Якийсь песець! Таки Безлюдна - велика жінка! А по комусь Фройд би плакав! А ви пані Інно - пишіть ще!
Інна Гончарова - Кукринікса
6152 дн. тому
Дякую за підтримку!
Кукринікса
6152 дн. тому
Яка головна мета ТК? Намагатися досліджувати тенденції і т.д. укрмедіа - зокрема- ТБ. Як тільки ТК публікує щось дійсно адекватне - одразу закиди про "джинсу". Це вже набридло! Попри "придиханіє" пані Лігачової до Савіка, його проект обговорювали досить гостро не один раз. Чого варті, наприклад, анонімні коментарі. А Бузулик після паузи вийшла в ефір у відмінній формі. ЇЇ програму дивитися : Цікаво, Корисно, Приємно. Після перегляду залишається гарний присмак, а не відчуття "згвалтованності" , "оболванювання та пускання" аудиторії нижче плінтуса. ТК- респект. Безлюдній - наснаги!
Інна Гончарова - otar
6152 дн. тому
Мабуть, це відбувається тому, що ЗМІ привчили читачів і глядачів саме до такого. На превеликий жаль. Тому всюди бачать "джинсу", замовлення. На зворотній процесс знадобиться багато часу. А для всіх інших: Ганну Безулик я ніколи в очі не бачила, крім по ТВ, і не знаю жодної людини з "1+1". Просто мені насправді останнім часом дуже приємно спостергіати за прогресом цього телепроекту. Якщо комусь телепроект не подобається, скажіть, будь-ласка, чому саме
shkolniy
6152 дн. тому
а назва ж яка!!! "безпристрасний арбітр" - сказано через анальний отвір. "неупереджений" вона арбітр, "неупереджений".
otar
6153 дн. тому
Приємно, що у світі є постійні речі - наприклад, віра наших читачів у те, що ані позитивні, ані негативні матеріали ніколи не можуть бути написані НЕ за гроші :)))
Олька
6153 дн. тому
А чому немає припису "на правах реклами" чи "надано піар-відділом "! плюс 1"? Це так боремося із джинсою? Чи джинса всередині нас?
Rembo
6154 дн. тому
Джинса чистісінька. І про що буде писати "Телекритика"? Нечего на зеркало пенять, нічого у комусь аморальність вишуковувати. Зазирніть у дзеркало...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду