Ющенко нагородив людину, яка випустила Пукача

14 Грудня 2007
15299
14 Грудня 2007
14:23

Ющенко нагородив людину, яка випустила Пукача

15299
Ющенко нагородив людину, яка випустила Пукача

Президент Віктор Ющенко присвоїв звання «Заслужений юрист України» судді Київського апеляційного суду Марії Приндюк. Відповідний указ сьогодні оприлюднив офіційний сайт Президента України.

У квітні 2004 року суддя Марія Приндюк ухвалила рішення закрити кримінальну справу проти генерала Пукача за фактом знищення документів, що мали відношення до розслідування справи Гонгадзе і в такий спосіб збільшила шанси Олексія Пукача уникнути відповідальності.

Олексія Пукача вважають одним з головних свідків та організаторів у справі Гонгадзе, однак після того, як Пукача випустили зі слідчого ізолятора, він переховується. Жодна операція щодо його затримання українськими правоохоронцями так і не мала успіху.

Суддя Приндюк отримала почесне звання «Заслужений юрист України» якраз в той час, коли судовий процес у справі виконавців вбивства Георгія Гонгадзе близький до ухвалення судового рішення у справі.

Раніше Віктор Ющенко також нагородив орденом Ярослава Мудрого і колишнього генерального прокурора України Михайла Потебенька, який, за оцінкою низки міжнародних і українських журналістських організацій, всіляко сприяв затягуванню реального розслідування справи вбивства журналіста.

Інститут масової інформації

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду