Світлана Пиркало презентувала нову книгу «Кухня егоїста»

12 Грудня 2007
12119
12 Грудня 2007
15:23

Світлана Пиркало презентувала нову книгу «Кухня егоїста»

12119
Світлана Пиркало презентувала нову книгу «Кухня егоїста»

12 грудня в прес-центрі холдінгу «Главред-медіа» відбулася презентації нової книги Світлани Пиркало «Кухня егоїста». До неї увійшли так звані кулінарні есе, які протягом кількох років були надруковані на інтернет-сайті «Главред».

 

Дописувати саме на цю тему Світлані запропонувала її кума, віце-президент холдінгу «Главред-медіа» Юлія Лимар. Це сталося, коли вони сиділи в Лондоні та їли устриці.

 

«За умовами контракту з Бі-бі-сі я не можу висловлювати свою думку стосовно політики в Україні, – згадує письменниця, – тому вона запропонувала мені писати про те, що я їм».

 

Кожне її есе на сайті збирає купу коментарів, проте далеко не всі вони є позитивними. Але Світлана не ображається. Якщо в цих людей вистачає бажання читати її черговий опус, щоб потім покритикувати його, це також показник.

 

«Кухня егоїста» упорядкована не за хронологією написання есе, а за принципом укладання кулінарних книжок – від закусок до десертів. Ілюстрації до книжки зробив молодий київський художник Олексій Сай. На намальованій ним обкладинці Світлана виглядає дещо комічно. Проте, як зазначив головний редактор видавництва «Факт» Леонід Фінкельштейн, це свідчить про те, що письменниця вміє сміятися над собою.

 

«Я дуже зрадів, коли побачив цю обкладинку. Адже українські письменники чомусь завжди вважають себе дуже великими», – каже він.

 

Світлана зізнається, що не претендує на лаври постмодерністів, а намагається писати легкою доступною мовою. «Люди в метро такі злі. Я хочу, щоб вони могли почитати щось веселе», – розповідає авторка.

 

Попри вихід збірки Світлана не поспішає завершувати готувати свої віртуальні страви. Нещодавно вона побувала в родичів свого чоловіка в Америці, що надихнуло її на кілька нових есе на кулінарну тему. Проте в недалекому майбутньому вона мріє написати справжній великий роман. Це буде книга про її рідне місто – Полтаву початку 90-х років. Як обіцяє письменниця, в цій книзі йтиметься про любов і не тільки.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12119
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марта
5904 дн. тому
Я хотіла подякувати за твір "Не думай про червоне"!!!!Не побоюсь назвать його шидевром сучасної укр. літ.!Читаючи роман я знайшла частинку себе в головній героїні!!!!!!! Всім рекомендую прочитать))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду