Казбек Бектурсунов: «"Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця" залишаться з киянами»

6 Грудня 2007
9390
6 Грудня 2007
16:50

Казбек Бектурсунов: «"Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця" залишаться з киянами»

9390
Казбек Бектурсунов: «"Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця" залишаться з киянами»

Рішення депутатів Київради про ліквідацію комунальних друкованих ЗМІ, ухвалене на сьогоднішній сесії, радник Київського міського голови з інформаційної політики та свободи слова Казбек Бектурсунов назвав простим тиском на свободу слова. «На жаль, багато наших депутатів у своєму культурному і суспільному розвитку залишилися в минулому столітті. Це очевидно з того, що вони розглядають ЗМІ виключно як обслуговування своїх вузькополітичних інтересів. Звідси їх емоційне ставлення до кожної публікації та емоційні рішення. Ця дикість скоро пройде», - заявив Казбек Бектурсунов.

 

«Це ухвалене з голосу рішення - голослівне і неостаточне. Крім того, що воно є юридично нікчемним. Остаточне рішення, як би там не було, залишається за головою Київради. Утім, «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця» у своїй долі вже рік, як спираються на своїх читачів, а не на політично стурбованих громадян. І тому вони при будь-якому рішенні Київради залишаться зі своїми читачами. Таким чином, це не Київрада ліквідовує видання, а наш діалог з читачем не буде ускладнений втручанням політиків».

 

Він підкреслив, що, можливо, деяким депутатам не подобається, що пише та або інша комунальна газета. «Але ми живемо в демократичній державі, і преса у нас повинна бути максимально вільною. Адже вона існує для того, щоб об'єктивно висвітлювати події, а не обслуговувати політичні амбіції окремих представників депутатського корпусу. Це смішно і сумно, коли депутат поводиться, як дитина, ображена на велосипед, який його віз, але з якого він упав. Наслідки даного кроку відіб'ються лише на киянах, які замість видань, що їм подобаються, несподівано почнуть отримувати якийсь бюлетень, де будуть тільки рішення і розпорядження влади», - заявив Казбек Бектурсунов.

 

«Наші газети виходитимуть за будь-яких обставин. Рішення про ліквідацію київських комунальних друкованих ЗМІ – це частина політичної інтриги, в яких депутати сильніші, ніж чесні журналісти наших видань», - заявив Казбек Бектурсунов.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9390
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Один из сотрудников одной из газет
5983 дн. тому
Казбиек, зачем Кеву такие газеты? Кто-то говорил о концепции, стиле... А в итоге что? отмывание денег, результат же на лицо! Но я искренни рад за вас, моральных уродов! Айда к юрте по-ближе!!!
Лада
5987 дн. тому
Комунальные СМИ ликвидировали год назад, когда "Вечерка" заявила о жлобстве со стороны власти. Казбек юридически на сегодня НИКТО.А все кто посмел говорить о свободе слова уволили. Остало со старой "Вечерки" два пенсионера. Казбек привел всех своих типа "профи" и клепают такую туфту.Сегодня ее себестоимость 18 гривень с бюджета за один номер. Обхохочетесь. Все бюджетники Киева должны подписаться на комун СМИ. И это недавление на свободу слова ,это давление на бизнес Казбека.
WSG
5987 дн. тому
Та фіг з ними тими тими газетами. Головне, щоб Безтрусонов залишився з киянами. Чув що його запрошують в Улан-Уде керувати місцевим проектом "Баран-степовик"...
олька
5988 дн. тому
Руководителей муниципальных предприятий заставляют подписывать "Хрещатик" "Вечорку" и "Столицу" на огромные деньги ( некоторые говорят о суммах до 1 млн). Вот как делают тираж и подписку - Черновецкий некоторых у себи в кабинете уламывал. Так, что, Бектрусуныч, не ври. Мы - не идиоты. и не все коту масленница - тебе еще придеться ответить за все
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду