detector.media
06.12.2007 16:50
Казбек Бектурсунов: «"Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця" залишаться з киянами»
Казбек Бектурсунов: «"Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця" залишаться з киянами»

Рішення депутатів Київради про ліквідацію комунальних друкованих ЗМІ, ухвалене на сьогоднішній сесії, радник Київського міського голови з інформаційної політики та свободи слова Казбек Бектурсунов назвав простим тиском на свободу слова. «На жаль, багато наших депутатів у своєму культурному і суспільному розвитку залишилися в минулому столітті. Це очевидно з того, що вони розглядають ЗМІ виключно як обслуговування своїх вузькополітичних інтересів. Звідси їх емоційне ставлення до кожної публікації та емоційні рішення. Ця дикість скоро пройде», - заявив Казбек Бектурсунов.

 

«Це ухвалене з голосу рішення - голослівне і неостаточне. Крім того, що воно є юридично нікчемним. Остаточне рішення, як би там не було, залишається за головою Київради. Утім, «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця» у своїй долі вже рік, як спираються на своїх читачів, а не на політично стурбованих громадян. І тому вони при будь-якому рішенні Київради залишаться зі своїми читачами. Таким чином, це не Київрада ліквідовує видання, а наш діалог з читачем не буде ускладнений втручанням політиків».

 

Він підкреслив, що, можливо, деяким депутатам не подобається, що пише та або інша комунальна газета. «Але ми живемо в демократичній державі, і преса у нас повинна бути максимально вільною. Адже вона існує для того, щоб об'єктивно висвітлювати події, а не обслуговувати політичні амбіції окремих представників депутатського корпусу. Це смішно і сумно, коли депутат поводиться, як дитина, ображена на велосипед, який його віз, але з якого він упав. Наслідки даного кроку відіб'ються лише на киянах, які замість видань, що їм подобаються, несподівано почнуть отримувати якийсь бюлетень, де будуть тільки рішення і розпорядження влади», - заявив Казбек Бектурсунов.

 

«Наші газети виходитимуть за будь-яких обставин. Рішення про ліквідацію київських комунальних друкованих ЗМІ – це частина політичної інтриги, в яких депутати сильніші, ніж чесні журналісти наших видань», - заявив Казбек Бектурсунов.

 

Хрещатик
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY