detector.media
06.12.2007 15:16
Стартували проекти «Газета по-львівськи» і «Газета по-донецки»
Стартували проекти «Газета по-львівськи» і «Газета по-донецки»
6 грудня у Львові та Донецьку вийшло друком перше число «Газети по-...». Обидва видання є черговим регіональним проектом компанії «Прес-центр» - видавця «Газеты по-киевски»).
Сергій Сай-Боднар, комерційний директор видавництва «Прес-центр» («Газета по-киевски»), сказав «ТК»:  «Сьогодні побачили світ два наші нові видання – «Газета по-львівськи» та «Газета по-донецьки». Наразі маємо 6 подібних видань в Україні: «Газета по-киевски», «Газета по-днепровски», «Газета по-харковски» та «Газета по-одесски». На передньому плані в усіх часописах – оперативна та актуальна інформація про життя міста. Традиційні також рубрики «Країна», «Світ». У Львові газета виходитиме українською мовою. Решта видань публікуватимуться російською. Наступного року плануємо започаткувати ще кілька подібних проектів, а також розширити мережу безкоштовних районних київських газет, яких наразі маємо 10».
 
За словами головного редактора «Газети по-львівськи» Тетяни Нагорної, видання виходитиме щочетверга на 40 сторінках формату А3+, з яких 16 сторінок – кольорові. Перша частина видання присвячена суто львівській тематиці.
 
«Ми – суто міська газета, – розповідає Тетяна Нагорна. – Причому ми не ставимо за пріоритет політику і «комуналку». Ми вважаємо, що львів’яни живуть не тільки цим, тому наш пріоритет – життя простої людини і з чим вона стикається у повсякденні. Ми не будемо зациклюватися на негативній інформації й описі того, що заважає нам жити, а також будемо писати і про позитив, адже його сучасній журналістиці дуже бракує».
 
Також пані Нагорна повідомила, що перші кілька чисел (очевидно, до нового року) «Газету по-львівськи» будуть розповсюджувати безкоштовно, а згодом вона потрапить у мережі збуту за ціною 1 грн. З лютого 2008-го року редакція обіцяє львів’янам сюрприз. Це буде не вкладка-додаток, а додатковий продукт під маркою «Газети по-львівськи». Що саме – тримається в секреті.
 
Тетяна Нагорна, 30 років, починала свою кар’єру у львівській газеті «Ратуша»; три роки поспіль працювала головним редактором у газеті «Поступ». Працювала у «Львівській газеті», в журналі «Фокус», писала у «Дзеркало тижня».
 
Пілотний номер «Газеты по-донецки» вийшов 29 листопада тиражем у 300 екземплярів, працює сайт. Очолює газету Євген Ясенов, який до цього працював топ-менеджером у донецьких виданнях «Салон Дона и Баса», «Теленеделя», «Весть», «Город».
 
За словами пана Ясенева, «Газета по-донецки» буде приділяти багато уваги спорту: «Много внимания будем уделять спорту, потому что это для Донецка – особая тема. Максимум внимания в этой рубрике, конечно, – "Шахтеру". Будем писать и о бизнесе, автомобилях, потому что Донецк – второй в Украине город по покупке автотранспорта».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY