Луцькрада підтримала журналістку, звільнену за порушення дрес-коду

6 Грудня 2007
15661
6 Грудня 2007
14:19

Луцькрада підтримала журналістку, звільнену за порушення дрес-коду

15661
Луцькрада підтримала журналістку, звільнену за порушення дрес-коду

Луцькрада підтримала депутатський запит постійної комісії з питань інформаційної політики, міжнародного співробітництва, молоді, спорту та туризму до керівництва ТРК «Аверс» зі зверненням перевірити законність звільнення журналістки Анни Ковалінської. Про це повідомляє ЗІК.

 

Запит, адресований до міського голови Луцька Богдана Шиби, підтримали лише 18 депутатів. Після роз’яснення усіх нюансів прокурором міста Миколою Біляком, присутнім на сесії, про те що лише суд може встановити законність цього звільнення, запит переадресували до керівництва телекомпанії. За такий варіант проголосували 28 депутатів міської ради.

 

Довідка ЗІКу.

 

На прес-конференції 4 грудня журналістка ТРК «Аверс» Анна Ковалінська поцікавилася у міського голови, в якому одязі працівники ЗМІ мають приходити до муніципалітету.

 

У коментарі ЗІКу пані Ковалінська уточнила, нібито з мерії телефонували до керівництва телекомпанії і «сказали, щоб цей журналіст, тобто я, Анна Ковалінська, більше не з’являлась у міську раду. Тобто, мені заборонили сюди з’являтись, аргументуючи тим, що я не дотримуюся дрес-коду».

 

За словами керівника ІАЦ «Луцьк» Мирослави Радавської, журналістка ТРК «Аверс» Анна Ковалінська на минулу оперативку і прес-конференцію міського голови «прийшла в міні-шортах і ботфортах».

 

Згодом, зі слів пані Ковалінської, її викликав до себе один із керівників телекомпанії й повідомив, що керівництво має намір із нею розпрощатися. Щоправда, причин такого радикального кроку наразі їй не пояснили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду