«Экономические известия»: Agora підтвердила, що веде переговори про придбання «Української правди»

4 Грудня 2007
25761
4 Грудня 2007
12:30

«Экономические известия»: Agora підтвердила, що веде переговори про придбання «Української правди»

25761
«Экономические известия»: Agora підтвердила, що веде переговори про придбання «Української правди»
Польська видавнича група Agora SA підтвердила факт переговорів щодо придбання Інтернет-видання «Українська правда». Про це пише газета «Экономические известия».
 
Подробиці угоди в компанії не розголошують, посилаючись на комерційну таємницю. «Компанію передусім цікавить видавнича справа та діяльність в Інтернеті. Із цим пов'язане заснування представництва компанії Agora Ukraine. Ми поки що вивчаємо український ринок і найпривабливіші проекти», - цитує газета прес-секретаря «Аґори» Урсулу Стрич. Нагадаємо, першою про можливість такої угоди повідомила «Детектор медіа».
 
На прохання газети підтвердити чи спростувати факт ведення переговорів, - як і раніше на прохання «ТК», - головний редактор «УП» Олена Притула відповіла відмовою від коментарів. Експерт Павло Король, якого цитує газета, висловлює сумніви щодо того, що «УП» буде продана.
 
Польська компанія давно виявляє інтерес до українського медійного ринку. У квітні з’явилось повідомлення про намір Agora придбати в Україні друкарню; у травні відкрилась дочірня компанія Agora Ukraine Ltd. з офісом у Києві, 100% статутного капіталу якої належить групі Agora. У вересні голова наглядової ради польського банку Pekao S.A. Ян Кшиштоф Белецький заявив про плани виведення на ринок українського варіанту Gazeta Wyborcza.
 
У Польщі «Аґора» запустила у 2007 році 12 нових онлайн-проекти та модернізувала 24 тих, що вже існували. Основний акцент компанія робить на розвитку газетного та iнтернет-бізнесу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду